Funkce obraz v obraze pro webový Youtube je opět dostupná v rámci beta iOS 14.5

Funkce obraz v obraze pro webový Youtube je opět dostupná v rámci beta iOS 14.5
2021-02-12T15:00:25+02:00
• 12. 2. 2021

Zdroj: macrumors.com

Funkce obraz v obraze, neboli PiP (picture-in-picture), není běžnou jen u platformy Android, ale je dostupná i pro iOS. Funkci musí podporovat aplikace, která umí přehrávat videoobsah. Typicky to je webový prohlížeč, nebo aplikace, která tuto funkci podporuje.

Funkce obraz v obraze byla zpřístupněna pro Apple zařízení nejprve v iOS 13 pro iPady a později v rámci iOS 14 i pro iPhony. Výhodou je, že se díky této funkci video přepne do samostatného plovoucího okna, zatímco samotný prohlížeč, nebo aplikaci lze zavřít a my tak můžeme na zařízení pracovat v jiných aplikacích, a přitom stále sledovat video.

Zdroj: idropnews.com

Funkce PiP pro Youtube byla pro iOS uživatele zpřístupněna v roce 2018 v rámci iOS 13, ačkoliv je tato funkce běžně dostupná pouze pro placenou verzi. Fungovala však pouze ve webovém prohlížeči Safari. S příchodem verze iOS 14 tato funkce zmizela. Nyní je opět dostupná v rámci beta verze iOS 14.5 a zdá se, že funguje se všemi prohlížeči.

Apple umožňuje vývojářům od verze iOS 14 do svých aplikací podporu PiP implementovat. Lze tedy očekávat, že se podpory dočká i aplikace Youtube ve které zatím tato funkce chybí. V tomto je iOS oproti Androidu pozadu. Zatímco premium verze Youtube na iOS umožňuje v tuto chvíli přehrávat pouze hudbu a podcasty na pozadí, na Androidu si uživatelé již delší čas mohou vychutnat i funkci obrazu v obraze.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat