Android Auto získává podporu tapet a zkratky přes Google Assistent

Android Auto získává podporu tapet a zkratky přes Google Assistent
2021-02-13T19:30:01+02:00
• 13. 2. 2021

Zdroj: Androidpolice (se souhlasem)

2

Google neustále pracuje na vylepšení systému pro automobily v podobě Android Auto. To zároveň podporuje stále více aut. Nyní jsme se konečně dočkali nové verze s číslovkou 6.0, ve které někteří uživatelé hlásí novinky v podobě podpory tapet na pozadí a vlastních zkratek přes Google Assistent.

Na výběr máte z několika tapet

Google novou aktualizaci pravděpodobně vydal na straně serveru, takže ji uživatelům zapíná postupně. Nicméně mnoho z nich již hlásí novou funkci v podobě nastavení tapety na pozadí domovské obrazovky. Na výběr máte z mnoha předinstalovaných tapet od abstraktních, přes krajinu po imitace kůže. Vlastní bohužel nelze zvolit.

Android Auto wallpaper 1067x800x

Zdroj: XDA-developers

Novinkou je pak také možnost nastavit si konkrétní zkratky pro Google Asistenta a připnout si je na domovskou obrazovku. Tyto zkratky můžou obsahovat i více akcí najednou, jako je například navigovat domů, poslat SMS a spustit určitý playlist. Oficiálně Google nové funkce ještě nepředstavil, možná nevyhodnotil novinky za dostatečně významné a nebo se tak brzy stane.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Petr Smítka

14. 2. 2021, 17:26

Jiz koncem roku nektere ceske odborne servery zvestovaly, ze Google konecne zprovoznil pro cesky trh aplikaci Android Auto.
Ve skutecnosti vsak k nicemu takovemu nedoslo a Android Auto v Google Play vytrvale az doposud zarputile hlasi, ze tato aplikace je v CR nedostupna.
V teto souvislosti mi informace o novinkovych vychytavkach jako jsou tapety pripada jako informace z nejakeho paralelniho sveta.
Uvitam jakoukoli informaci, ktera dolozi, ze se pletu, coz bych rad
Petr Smitka

Miroslav Růžička

VIP 14. 2. 2021, 17:42

Od verze Androidu 10 a výše je Android Auto integrované přímo v systému a není třeba instalovat dodatečně aplikaci z Google Play.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat