Dotekomanie.cz

Samsung představuje nové ISOCELL snímače, včetně nového 200MPx

samsung isocell 1200x750x

Podle velice spolehlivých zdrojů se jihokorejský technologický gigant Samsung chystá uvést hned několik nových fotografických ISOCELL senzorů. Nejvíce pozornosti na sebe ale poutá 200MPx senzor, který by měl být představen ve velmi blízké době.

Hon za mexapixely

Již loni v dubnu unikly informace o tom, že Samsung chystá obrovský 600MPx senzor. Koncem roku jsme dokonce měli možnost spatřit, jak by senzor mohl vypadat a kolik místa by ve skutečnosti zabíral. Podle Samsungu je sice masové užití 600MPx senzoru zatím v nedohlednu, nicméně 200MPx senzor bychom měli spatřit již letos. Bohužel žádné další informace na veřejnost prozatím neunikly, známe tedy pouze maximální rozlišení. Velikost, clona či ohnisko jsou tak prozatím neznámé.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Loni jsme se také dozvěděli, že Samsung chystá také 250MPx senzor, jehož velikost by měla být rovna přesně jednomu palci. Vezmeme-li v potaz, že 108MPx senzor použitý u Galaxy Note 20 Ultra 5G (recenze) dosahuje velikosti 1/1,33 palce, připravovaný 200MPx senzor by tam měl být velikostně někde uprostřed, tedy necelý jeden palec.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version