Realme připravuje cenově dostupného 5G zástupce

Realme připravuje cenově dostupného 5G zástupce
2021-01-31T09:30:24+02:00
• 31. 1. 2021

Zdroj: Idownloadhub.com

1

Čipová sada Dimensity 700 má u cenově dostupných zařízení otevírat brány 5G sítím a jedno takové právě teď dokončuje společnost Realme. Připravovaná novinka by sice měla v rámci vlastní nabídky patřit mezi nejlevnější zástupce, ale první únik specifikací naznačuje aspoň směr do vyšších pater nižší třídy. Výrobce bude upřesňovat všechny informace už během následujících týdnů.

Zaujme cenovkou

Přestože není zatím znám přesný název, tak přichází v úvahu řada Q, kam se doposud nedostalo velké množství telefonů a vesměs sdružuje levné modely. Spekulace přibližují displej založený na LCD technologií, který doplní o klasický výřez ve tvaru padající kapky pro selfie kamerku. Uvnitř poběží zmiňovaný procesor Dimensity 700 od MediaTeku s osmi jádry pod kapotou a grafickým čipem Mali-G57 MC2.

Výkonnostně nenáročné prvky ve spojení s 5 000mAh článkem baterie představují šanci na nadstandardní výdrž, kterou snad podpoří technologií 10W nabíjení. V zadní části vystoupí modul ve tvaru čtverce a vyplní jej přisvětlovací LED blesk nebo snímače fotoaparátů. Nejlevnějším zařízením u Realme je aktuálně model s označením Q2i, jehož konečná prodejní cena se pohybuje kolem 155 dolarů (tj. cca 3 320 Kč).

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

René Fírek

31. 1. 2021, 20:36

Klesne to na běžnou cenu, chce to čas. Kdo si počká ten se dočká.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat