Huawei odebral všechny hry od Tencent, třeba i PUBG

Huawei odebral všechny hry od Tencent, třeba i PUBG
2021-01-03T16:30:53+02:00
• 3. 1. 2021

Zdroj: Gizmochina.com

Huawei se snaží v poslední době vytvářet vlastní ekosystém kolem aplikací, her a služeb nezávisle na amerických společností, jelikož USA stále zakazuje volnou spolupráci s touto společností. Omezení ne nevztahují jen na americké společnosti, ale i ty zahraniční. Huawei napumpoval nemalé finanční prostředky do AppGallery a HMS služeb, přičemž se snaží pobídnout vývojáře k tvorbě obsahu. Ukazuje se, že budování může mít menší problémy, jelikož Huawei odstranil veškerý obsah od společnosti Tencent.

Huawei a Tencent

Tencent Holdings Limited patří mezi nadnárodní společnosti, která se soustřeďuje na vývoj služeb, softwaru a také pod ní spadají média. V rámci svého portfolia nabízí i herní obsah nejen pro mobilní telefony. Mezi nejpopulárnější hry patří například PUBG, respektive má práva na distribuci v Číně. Ukazuje se, že ačkoliv i jako Huawei pochází z Číny, tak spolupráce nemusí být tak plynulá, jak by si mnozí mohli myslet.

Huawei k 31. prosinci 2020 odebral veškerý obsah ze svého obchodu od společnosti Tencent. Ani jedna strana se nechtěla vyjádřit, co je důvodem tohoto kroku, ale dle dostupných informací byla spolupráce ukončena ze strany Huawei. Dle všeho právní tým dal záminku k odstranění obsahu. Zřejmě je na vině vypršení původní dohody mezi oběma společnostmi, přičemž se musí počkat na podepsání nové.

pubg game 660 141020121948 660x450x

Zdroj: businesstoday.in

Tencent uvedl, že se nyní snaží o co nejrychlejší návrat obsahu do AppGallery, ale není známo, kdy se tak stane. Tento problém nebude mít zatím vliv na aplikace a hry, které mají uživatelé nainstalované. Jen nyní nebudou vycházet aktualizace. Tento stav může vydržet jen po omezenou dobu.

Zdroje: bloomberg.com, bloomberg.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat