Dotekomanie.cz

WhatsApp chystá automatické odstraňování zpráv

WhatsApp

Zdroj: Dotekomanie.cz

WhatsApp patří mezi nejpopulárnější služby pro komunikaci a každou chvíli se objevují náznaky, co očekávat od této platformy. Bohužel vývoj není tak rychlý, jak by si uživatelé přáli. Někdy je nutné si počkat na dotestování a dokončení nějaké funkce i několik měsíců, někdy i přes rok. Nyní někteří očekávají samodestruktivní zprávy, ale ty zatím nejsou běžně k dispozici.

Automatické odstraňování zpráv

Funkce ještě není k dispozici, ale WhatsApp již aktualizoval stránku s nápovědou, kde je již sekce k novince, která se bude jmenovat „ automatické odstraňování zpráv“. To naznačuje, že kompletní rozšíření funkce mezi všechny uživateli nastane velmi brzy. Zde bychom mohli odhadovat v řádech dnů, možná několika týdnů.

V aplikaci WhatsApp nyní můžete odesílat zprávy, které budou následně automaticky odstraněny. Stačí zapnout automatické odstraňování zpráv. Poté, co tuto funkci zapnete, budou nové zprávy odeslané v daném chatu po sedmi dnech automaticky odstraněny. Nejaktuálnější nastavení se bude vztahovat na všechny nové zprávy v konkrétním chatu. Nebude mít vliv na zprávy, které vám v chatu byly doručeny nebo které jste odeslali předtím, než byla tato funkce spuštěna. V individuálním chatu mohou automatické odstraňování zpráv zapnout oba uživatelé. Ve skupinových chatech tuto funkci mohou zapnout a vypnout pouze správci skupiny.

Samotný text by potřeboval ještě trochu revize, ale kromě základního popisu funkce se dozvídáme například, že zpráva bude odstraněna po sedmi dnech, ačkoliv aplikaci neotevře. Samotný náhled ale stále bude k dispozici v oznámení, i po uplynutí této doby. Pakliže odpovíte přímo na mizející zprávu, tak kopie (respektive citace) zůstane k dispozici, tedy nedojde k odstranění.

Sice by se dalo říci, že tato funkce je vytvořena pro bezpečnější komunikaci, tak WhatsApp ji nijak nelimituje. Kdokoliv si může udělat snímek obrazovky, zkopírovat zprávu či si ji uložit. V případě mediálních souborů je situace poněkud zvláštní. Jestliže máte nastaveno, že se má například fotografie stáhnout do vašeho zařízení, tak se nic na tom nebude měnit, pakliže bude odeslána v rámci mizejících zpráv. Funkce je tedy v tomto případě nefunkční. Sice dojde k odstranění z chatu, ale zůstane ve vašem zařízení. Novinka bude dostupná ve verzích pro Android, iPhone, KaiOS a na webu.

 

Zdroj: wabetainfo.com

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version