Oppo Reno5 možná nebude nudný mobil střední třídy aktualizováno

Oppo Reno5 možná nebude nudný mobil střední třídy [aktualizováno]
2020-11-17T17:55:43+02:00
• 17. 11. 2020

Zdroj: Gizchina.it

Aktualizováno 17. 11.

V tomto měsíci se objevily první informace o chystané novince Oppo Reno5 5G, přičemž to vypadalo, že by se mělo jednat o další model střední třídy. Objevují se další rendery tohoto modelu, ale zřejmě skrývají překvapení. Novinka by mohla být druhým smartphonem s kamerou pod displejem pro selfie snímky.

Bubblegum Pink copy 800x550x Galactic Blue copy 800x550x

Zdroj: tigermobiles.com

Prvním smartphonem s technologií kamery pod displejem je ZTE Axon 20 5G, přičemž se také jedná o mobil střední třídy. Reno5 by tak zapadl a mohl by nabídnout ve své třídě něco navíc, co zatím není ani u top modelů.

Původní článek 10. 11.

Čínská společnost Oppo teprve nedávno obdržela potřebnou certifikaci pro zahájení prodeje od místního úřadu TENAA a ta se váže k 5. generaci populární série Reno. Úředníci nás standardně neošidili o klíčové specifikace zařízení, které předznamenávají další jistý posun kupředu. Výrobce v budoucnu začne dodávat i variantu Pro, ale o ní se zatím nikdo nikde bohužel nezmiňuje.

Příliš velké naděje

Do přední strany údajně nasadí 6,43palcový OLED displej v poměru stran 20:9. Dále s rozlišením FullHD+, dotykovou vzorkovací frekvenci až 180 Hz a děrovanou část vyplní 32megapixelová selfie kamerka. Uvnitř bude k nalezení osmijádrový procesor běžící pod taktovací frekvencí 2,4 GHz, kde se přímo hovoří o Snapdragonu 765G od Qualcommu. Článek baterie o velikosti 4 300 mAh překvapí nadprůměrně rychlým nabíjením – tzn. 65 wattů.

Reno5 1 480x640x Reno5 2 480x640x

Zdroj: GSMArena.com

Zařízení na svá bedra dostane celkem čtyři fotoaparáty a půjde o 64 + 8 + 2 + 2MPx senzory. Velkou výhodou se stane operační systém Android v nejnovější 11. verzi překrytý vlastním rozhraním ColorOS 11 nebo snímač otisků prstů umístěný přímo pod displejem. K oficiálnímu odhalení dojde asi během pár týdnů, kdy poznáme minimálně čtyři barevné varianty (Starry Dream, Aurora Blue, Moonlight Black, Star Wish Red).

Zdroje: gizmochina.com, gsmarena.com, tigermobiles.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat