iPad Pro s mini-LED a 5G konektivitou už za pár měsíců

iPad Pro s mini-LED a 5G konektivitou už za pár měsíců
2020-11-29T13:40:29+02:00
• 29. 11. 2020

Zdroj: MacRumors

V zahraničí se objevuje čím dál více zpráv o dalším zařízení z řad Applu. Konkrétně je řeč o iPadu Pro, který má dorazit příští rok. Druhou největší novinkou bude pochopitelně přítomnost 5G konektivity s podporou mmWave. 

iPad Pro s mini-LED a 5G

Apple tedy v příštím roce plánuje vydat 12,9palcový iPad Pro s mini-LED displejem, přičemž dorazit by mohla i menší varianta s 11palcovým mini-LED panelem. Jelikož ale společnost dokázala urychlit vývoj 5G modemů pro své iPhony, je zde vysoká pravděpodobnost, že se antény objeví i v nových iPadech.

iPad Pro

Zdroj: MacRumors

mmWave, neboli milimetrová vlna, je sada nových 5G frekvencí, které nabídnou ultrarychlé rychlosti na krátké vzdálenosti, což v praxi bude užitečné v zahuštěných městských oblastech. Klasický sub-6GHz je obecně pomalejší než mmWave, na druhou stranu signály dokáží cestovat na delší vzdálenosti, takže lépe slouží předměstským a venkovským oblastem. iPady Pro budou podporovat mmWave a sub-6GHz. 

Displeje Micro-LED pak používají zcela odlišné sloučeniny pro vyzařování světla, než dosavadní OLED panely. Navíc jsou tenčí, jasnější a energeticky účinnější. Apple již nějaký ten čas dává najevo, že by se rád stal nezávislou společností. Některé komponenty si již začíná vyrábět sám. V průběhu několika let však dojde také k „sestřelení“ hlavního dodavatele displejů – Samsung. Jeho displeje nahradí panely od LG, v budoucnu bude ale Apple chtít použít své technologie.

Pokud půjde vše dle plánu, mohli bychom se nových tabletů s logem nakousnutého jablka dočkat už v první polovině příštího roku. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat