POCO C3 oficiálně představen

POCO C3 oficiálně představen
2020-10-07T13:30:47+02:00
• 7. 10. 2020

Zdroj: XDA-Developers

Začátkem letošního roku, konkrétně v červnu, představilo Xiaomi novinku v podobě Redmi 9A a Redmi 9C. Zařízení dorazila s novými procesory Helio G25 a Helio G35, velkými akumulátory a novými designy. Relativně brzy po představení se na internetu objevily spekulace o příchodu modelu POCO pro indický trh. Několik týdnů po uvedení výše uvedených telefonů se v certifikačním procesu objevil model se stejným číslem jako Redmi 9C. A nyní jsme se konečně dočkali. Společnost POCO představila novinku v podobě POCO C3 a podle očekávání jde o stejný model jako Redmi 9C. 

POCO C3 téměř totožný jako Redmi 9C

Zaměříme se nejprve na to, co nového POCO C3 přináší. POCO provedlo několik drobných změn v designu, konkrétně na zadní straně má dvoutónový vzor s texturou, která bude odolná vůči otiskům prstů. Naopak C3 nenabízí na zadní straně čtečku otisků prstů, jako Redmi 9C.

Kromě těchto drobných vylepšení je zařízení totožné jako Redmi 9C. K dispozici tak je osmijádrový procesor Helio G35, který je vybaven osmi jádry ARM Cortex-A53 s frekvencí až 2,4 GHz.

POCO C3

Zdroj: XDA-Developers

O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se stará operační paměť s kapacitou 4 GB. Pro ukládání soukromých dat je připraveno vnitřní 64GB úložiště, které je možné rozšířit prostřednictvím microSD karty. Smartphone je vybaven velkým 6,53palcovým HD+ LCD displejem s rozlišením 1600 x 720 pixelů. 

Na zadní straně pak najdeme trojici fotoaparátů. Konkrétně se zde nachází hlavní 13Mpx + 2Mpx hloubkový a 2Mpx senzor. Na přední straně se nachází 5Mpx selfie fotoaparát. Uvnitř se nachází 5000mAh baterie s optimalizací Better Battery 2.0. Systémem je MIUI 12. 

Zařízení je kromě toho vybaveno i zastaralým 3,5mm jack konektorem a portem micro USB. POCO C3 bude k dispozici ve dvou variantách RAM/úložiště, jejichž cena je následující: 

  • 3 GB + 32 GB: 2 400 Kč bez DPH
  • 4 GB + 64 GB: 2 800 Kč bez DPH

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat