Lamax Base 1 – levný plast ukrývající kvalitu audia recenze

Lamax Base 1 – levný plast ukrývající kvalitu audia [recenze]
2020-10-06T11:30:52+02:00
• 6. 10. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

4

Tradiční český výrobce Lamax se nejen na našem trhu prosazuje bezdrátovými sluchátky a reproduktory. Ještě před pár lety se společnost soustředila primárně na výše uvedený segment. Dnes ale ve svém produktovém katalogu má i akční kamery, kamery do auta, elektrické koloběžky a další. 

V této recenzi se podíváme na jedna z posledních sluchátek, které výrobce představil. Konkrétně jde o Lamax Base 1. Jejich hlavní předností je nízká cena a nebo třeba přehrávání z microSD karty. Pojďme se na ně podívat podrobněji, protože většina sluchátek v této cenové kategorii trpí na kvalitě zvuku. 

Lamax Base 1: obsah balení

Začněme tou nejzákladnější částí recenze. Hned po rozbalení krabičky narazíte na samotná bezdrátová sluchátka. Dále zde najdeme microUSB nabíjecí kabel, 3,5mm jack konektor pro připojení drátového kabelu, 3 nálepky LAMAX a samozřejmě také návod k obsluze. Ve stručnosti mohu říci, že obsah balení jednoznačně reflektuje cenovou kategorii, ve které se sluchátka pohybují. 

Lamax Base 1: konstrukce

Cena se asi nejvíce projevila na konstrukčním zpracování. Už na první pohled mi bylo jasné, že půjde o levný plast. Na samotný dotyk materiál není zrovna příjemný, respektive jsem z něj neměl prémiový pocit. To je, vzhledem k ceně 790 Kč, pochopitelné. Na trhu bych ale našel konkurenční modely, které nabízí kvalitní materiály. Použitý materiál je jedna z částí, kterou výrobci Lamax vytýkám. 

Lamax Base 1 Lamax Base 1

Zdroj: Dotekomanie.cz

Jelikož byl použit plast, sluchátka jsou v ruce velmi lehká. To samé platí během denního nošení. V podstatě jsem ani nevěděl, že mám produkt na hlavě, resp. na uších. Za to patří výrobci palec nahoru. Vadí mi ale, že náušníky jsou relativně úzké, takže mě během nošení občas tlačily – hlavně při nošení brýlí. Náušníky jsou vyrobeny z relativně tvrdého materiálu, což nebylo příjemné, alespoň takový jsem měl pocit z používání. 

Lamax Base 1 Lamax Base 1

Zdroj: Dotekomanie.cz

Na samotné konstrukci se pak nachází čtyři tlačítka (pro vypnutí/zapnutí a pro ovládání přehrávání a přepínání režimu), 3,5mm jack konektor a micro USB konektor pro nabíjení. Za použitý konektor rozhodně výrobce pochválit nemohu. Určitým mínusem je také fakt, že při sundání sluchátek se hudba automaticky nepozastaví. Na tuto funkcionalitu jsem zvyklí z jiných sluchátek, třeba z AirPods. 

Lamax Base 1: zvuk, který (ne)zklame

Jestliže jste často v pohybu a odpočinek je pro vás cizí slovo, mohla by na vás sluchátka udělat celkem fajn dojem. Lamax Base 1 na hlavě sedí dobře, téměř je váhou necítíte. Musím vyzdvihnout relativně vyvážený zvuk, který nijak neodradí. Firma zapracovala taktéž na basech, které jsou poměrně dobře vyvážené – nejsou nízké, ale ani vysoké.

Lamax Base 1

Zdroj: Dotekomanie.cz

U takových sluchátek hraje velkou roli také izolace okolního zvuku, která je pro poslech hudby podstatná. Na tomto inženýři taktéž zapracovali a práce navíc se jim vyplatila. Ovšem dávejte si velký pozor, pokud přecházíte silnici – pokud se zaposloucháte, okolní zvuk nevnímáte a může dojít k nechtěnému ublížení na zdraví. Sluchátka obstála také při sportu. Zkoušel jsem s nimi posilovat a běhat delší trasy. Byl jsem mile překvapen, jak během celého úkonu na hlavě držela. 

Ovládání

Jednoduché ovládání umožňuje nejen nastavení hlasitosti a přeskakování skladeb, ale též přijímání a správu hovorů. Především díky technologie handsfree. Mikrofon se nachází na ovládacím panelu, tudíž se nemusíte bát, že by vás druhá strana špatně slyšela. Veškeré funkce ovládáte přímo na pravém náušníku.

IMG 5181 4032x3024x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Sluchátka mají skutečně dlouhou výdrž, na jedno nabití mi vydržela hrát zhruba 18 hodin. Výrobce oficiálně uvádí 20 hodin a až jeden měsíc v režimu standby. Base 1 jsem mimo jiné používal jako klasická drátová sluchátka skrze audio kabel, který je součástí balení. 

Výsledný verdikt

Suma sumárum se jedná o relativně dobrá Bluetooth sluchátka, která za cenu 790 Kč nabízí reflektující muziku. Jestliže však denně nosíte dioptrické brýle, připravte se na lehce nepříjemné bolesti především v oblasti uší.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Scotom[TFCZ]

10. 10. 2020, 7:51

S recenzí vesměs souhlasím, jen je pár věcí, které bych poupravil ( ale je to jen můj osobní názor )… Pokud jsou sluchátka připojená bezdrátově, zvuk bych nenazval vyváženým. Basy žádné a potlačené středy. Něco jiného je to při připojení kabelem. Tam zvuk převyšuje cenu. Díky impedanci 32 ohmů hrají s kabelem připojeným k mobilu dost potichu, při připojení k PC jsem mohl dát hlasitost max na 3/4. Pak už to bylo až moc hlasité. Za tu cenu jsou jinak opravdu výborná volba.

Zdeněk Koutský

VIP 12. 10. 2020, 22:56

Zdravím,

díky za komentář. Dost dobrý point. Na druhou stranu jsem v recenzi tlačil důraz hlavně na bezdrátové připojení. Většina uživatelů používá sluchátka právě k telefonu.

Dušan Judy

7. 10. 2020, 8:28

Co je „běhat delší trasy“?

Ondra Kolarik

6. 10. 2020, 12:29

Jsem zvykli z jinych sluchatek

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat