Laboratoř Nadace Vodafone hledá nové projekty, které pomohou při řešení společenských problémů

Laboratoř Nadace Vodafone hledá nové projekty, které pomohou při řešení společenských problémů
2020-10-21T20:06:32+02:00
• 22. 10. 2020

Zdroj: Vodafone

Akcelerační program Laboratoř Nadace Vodafone se přichystal již 8. ročník programu pro české startupy, přihlášky je možné posílat do 31. října. Přihlášeny mohou být projekty zabývající se rozvojem technologií, které mají potenciál zlepšovat kvalitu života lidí, a to nejen v Česku.

Možnost zapojení je uzpůsobena pro mnoho oblastí

Do Laboratoře se se svými projekty mohou hlásit jak existující startupy, tak například i neziskové organizace, sociální podniky, univerzitní týmy či firmy. Šanci na úspěch mají ty týmy, jejichž inovace využívá moderní informační a komunikační technologie pro řešení společenských problémů, včetně problémů lidí se zdravotním nebo jiným znevýhodněním. Jedná se například o vývoj a využití inovace při tvorbě nové mobilní aplikace, přenosu dat, 5G, IoT, umělé inteligence, rozšířené reality atp. Současně takový projekt jasně prokáže svou užitečnost pro danou cílovou skupinu, která čítá minimálně desítky tisíc potenciálních uživatelů. Projekty by měly mít ambici expandovat i do zahraničí.

EnZetko 7rocnik LR 2449x1632x

Zdroj: Vodafone

Peníze i rady expertů

Vodafone z přihlášených projektů vybere do 10 skupin, které postoupí do dalšího kola. Jde o dvoudenní bootcamp, který proběhne v průběhu listopadu, kde budou mít účastníci možnost odborné diskuze nad svými nápady s konzultanty dodanými společností Vodafone. Kromě možnosti uskutečnitelnosti projektu bude brán zřetel i na udržitelnost projektu. Výsledek dvoudenní práce na projektu bude představen porotě.

„Cílem je prověřit užší okruh přihlášených inovací a posoudit především jejich životaschopnost a možnost realizace s ohledem na časové a finanční ohraničení celého programu,“ upřesňuje Jan Fencl, programový manažer Nadace Vodafone.

Z přípravného dvoudenního setkání pak programu Laboratoře Vodafone postoupí maximálně 5 týmů, které budou od prosince 2020 do dubna 2021 pracovat na uskutečnění projektu. Poté v červnu bude vyhlášen vítěz 8. ročníku Laboratoře Nadace Vodafone.

Prestupni stanice 6rocnik verze 2449x1632x

Zdroj: Vodafone

Všem přijatým projektům Laboratoř poskytne kromě individuální podpory a odborných konzultací také finanční podporu ve výši až 100 tis. Kč či příležitost expandovat do dalších 26 zemí, kde Nadace Vodafone působí.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat