Google změní varovná hlášení kolem bezpečnosti vašeho účtu

Google změní varovná hlášení kolem bezpečnosti vašeho účtu
2020-10-08T09:30:11+02:00
• 8. 10. 2020

Zdroj: Google

Pokud jde o bezpečnost na internetu, nikdo by neměl podceňovat útočníky. Využívají velmi komplexní metody, jak uživatele oklamat a získat tak nějakou výhodu. Někdy se jedná jen o pouhá telemetrická data, jindy jde o bankovní účty a citlivé údaje. Dokonce se snaží napodobit i varovná hlášení od společností a přimět uživatele, aby předal sám jakákoliv data nebo přístupové údaje. Právě na toto se zaměřuje i nová bezpečnostní funkce společnosti Google.

Nyní v každé Google aplikaci

Google již nyní hlídá uživatelům nejen data, která ukládají do jeho služeb a systémů. Nabízí se například správce hesel, v rámci kterého funguje služba, která dokáže upozornit uživatele, že jeho data nejsou v bezpečí, pakliže byl někde zaznamenán únik. Díky tomu může uživatel poměrně rychle zareagovat. Mezi další bezpečnostní prvky patří například varovná hlášení, pokud byl Google účet ohrožen nebo byla zaznamenána neobvyklá situace.

Google představuje nové ikony a přejmenovává jednu službu

Ačkoliv systémové varování na Androidu funguje poměrně dobře, nějaká zákeřná aplikace jej může napodobit a oklamat uživatele. Ani e-mail od Googlu není zcela v bezpečí, jelikož uživatel může obdržet falešný, kdy si nevšimne, že nepochází od Googlu. Proto společnost integruje svůj varovný systém přímo do svých aplikací.

ezgif 3 711723ad23f7 182x320x

Zdroj: Google

Bude tedy jedno, kterou aplikaci od Googlu aktuálně používáte. Například se u profilové ikony, která je zpravidla vpravo nahoře, objeví červený puntík a po kliknutí se u svého profilu dozvíte, že nastala neobvyklá situace. Tento systém upozornění bude dostupný v horizontu několika týdnů v aplikacích pro Android a iOS od Googlu.

Zdroj: droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat