Dotekomanie.cz

Facebook Messenger už omezuje přeposílání zpráv, týká se i sdílení [aktualizováno]

Facebook Messenger

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 24. 10.

Před měsícem jsme vás informovali, že Facebook omezí možnost přeposílání příspěvků v rámci služba Messenger. Limit je nastaven na pět chatů, kam se počítají jednotlivě osoby i skupinové konverzace. Nejde jen o přeposlání již existující zprávy někde v komunikaci. Novinka platí i pro sdílení obsahu z jiné aplikace do Messengeru. Jakmile dosáhnete na limit, na horní části obrazovky se zobrazí malý text informující o limitu a všechny tlačítka pro odeslání se deaktivují. Abyste zprávu poslali dalším lidem, musíte znovu sdílet, nebo přeposlat zprávu z nějaké konverzace, opět pěti chatům. Novinka by měla být již u všech uživatelů.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 3. 9.

Facebook musel u své platformy WhatsApp začít bojovat se spamem, což vyústilo v zavádění limitů na přeposílání zpráv a také zvaní do skupin. Jeho hlavní platforma Messenger se ničeho takového v poslední době nedočkala, ale to se mění, jelikož jsou zde nové limity.

Začíná integrace Messengeru do Instagramu [aktualizováno]

Messenger a limit na přeposílání

Poplašné zprávy společně s těmi falešnými se dokáží na komunikačních platformách šířit velmi rychle. Tomu napomáhají nejrůznější funkce na sdílení a přeposílání. Vzhledem k aktuální situaci kolem pandemie se začínají šířit nesmyslné informace a navíc se chystají volby v mnoha zemích, zejména v USA. I proto se Facebook rozhodl zavést nový limit na přeposílání zpráv.

Zdroj: Facebook

Nově budete tak moci přeposlat jednu zprávu, odkaz, obrázek nebo video pouze pěti kontaktům, respektive ji zaslat do pěti chatů, i skupinových. Jakmile dosáhnete limitu, aplikace vás v horní části o tom informuje. Navíc nebudete moci odeslat takovou zprávu dalším kontaktům.

Díky WhatsAppu a jeho omezení se potvrdilo, že došlo k omezení šíření falešných a poplašných zpráv. To samé se očekává na platformě Messenger. Bohužel to bude mít dopad i na běžné uživatele, kteří se budou chtít pochlubit například fotkou z dovolené. Pokud ji budete chtít poslat vícero lidem, budete muset celý postup opakovat i několikrát.

Zatím jsme tuto novinku na redakčním zařízení nezaznamenali, takže její rozšíření bude nějakou dobu trvat. Odhadujeme, že bude dostupná v řádech dnů, maximálně týdnů.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version