iPad 8. generace přichází s 6x vyšším výkonem než nabízí Chromebook

iPad 8. generace přichází s 6x vyšším výkonem než nabízí Chromebook
2020-09-15T19:52:03+02:00
• 15. 9. 2020

Zdroj: Apple

2

Apple na své online konferenci představila zbrusu novou osmou generaci iPadu. Celým názvem iPad 8, Ten přichází s procesorem Apple A12, který je výkonnější o 40 % než u sedmé generace procesor A10 Fusion. To ale není vše, co novinka nabízí. 

iPad Air 2020: První iPad s Touch ID na boku představen

iPad 8 nabízí nový procesor s Neural Engine

Jmenovitě jsme se dočkali také technologie Neural Engine, která dokáže zpracovat 5 mld. operací za sekundu. Srdcem tabletu je samozřejmě procesor A12. Apple se na své konferenci chlubil výkonem. Podle jeho slov je procesor 2x výkonnější než Windows laptop, 3x výkonnější než nejprodávanější Android tablet a 6x rychlejší než nejprodávanější Chromebooky.

iPad 8 Screenshot 116 1297x611x

Zdroj: Apple

Apple také zmínil podporu plné klávesnice Smart Keyboard, přičemž tablet bude podporovat klávesnice třetích stran, například Logitech. Přítomna je mimo jiné podpora Apple Pencil. iPad 8 se bude prodávat za velmi příznivé ceny. Cílovou skupinou jsou totiž především studenti či uživatelé, kteří s iPadem začínají. 

Apple Watch Series 6 a levné Apple Watch SE oficiálně představeny

Konkrétně se bude iPad 8 prodávat za 329 dolarů, tj. cca 7 400 Kč bez DPH. Cena by se oproti sedmé generaci neměla lišit. 

iPad 8

Zdroj: Apple

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Tak informace PR oddělení známe, ale že by se stránka internetu načítala 6x pomaleji, film se přehrával 6xpomaleji, youtube… (prostě nejčastější činnosti na těhle hračkach) než na chromebooku to by chtělo ukazat :-)

Jiří Šťastný

15. 9. 2020, 21:58

„6x rychlejší než nejprodávanější Chromebooky“ …možná by bylo dobré zmínit, že Chromebooky většinou nemají silný HW (ze své podstaty ho nepotřebují). Tady je přeci důležité porovnat cenu. Tohle mi přijde jako tvrzené od Apple fanatika. :/

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat