Google Fotky konečně dostávají nové menu na sdílení

Google Fotky konečně dostávají nové menu na sdílení
2020-09-20T09:30:04+02:00
• 20. 9. 2020

Zdroj: Google.com

4

V tuto chvíli Google chystá přepracovaný editor fotek, což mnozí uživatelé ohodnotili kladně. Aplikace pro Android má ale jiné problémy, které by bylo dobré vyřešit. Jednou z problémových částí je například menu pro sdílení, které je poněkud frustrující na používání, ale to se nyní mění.

Fotky a sdílení

Dlouhou dobu jsme se museli spokojit s poněkud zvláštním menu pro sdílení v aplikaci Google Fotky. Nabízely se dva řádky, kde v prvním jde jednoduše sdílet s vybranými kontakty. Druhý již nabízel ostatní aplikace a možnosti, jen pohyb v něm byl horizontální, takže navigace nebyla nejsnadnější.

V posledních týdnech Google testoval nový vzhled a nyní se zdá, že se rozšiřuje mezi všechny uživatele. Základní podoba se nezměnila, aspoň na první pohled. První řádek stále obsahuje vybrané kontakty a druhý má na prvních dvou místech hned za možností vytvoření odkazu dvě aplikace, naposledy použité.

Screenshot 20200919 145715 1440x3040x Screenshot 20200919 145738 1440x3040x

Zdroj: AndroidPolice.com

Poslední tlačítko ale umožňuje vstup do standardního vertikálního menu s aplikacemi. Odstraňuje se tak horizontální posun a uživatel má lepší přehled, s jakou aplikací může daný snímek sdílet. Po vyzkoušení této na první pohled drobné úpravy mohu konstatovat, že se jedná o lepší způsob, než hledat kýženou aplikaci posunem do stran. Novinku buď máte ve své aplikaci, nebo si budete muset počkat, až dojde k aktivaci ze stran serverů Googlu.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pavel Kempný

21. 9. 2020, 13:46

Tu funkci take mám. No asi super.
Proč by mi ale bylo milejší kdyby fungovaly ty základní funkce jako je třeba vytvořit album nebo přidat fotku do alba. Když to zkusím na Gakaxy Note10+ tak několik minut hledím na rotující kolečko. Přitom se serverem po internetu prakticky aplikace vůbec nekomunikuje nebo spíše minimálně. Pokud totéž udělám na mnohem starším a mnohem méně výkonem Galaxy Note4 tak je to téměř ihned. Na slabším Android TV box take ale tam mi zas chybí „Fotky/hledat/knihovna“.

Matyáš Matta

20. 9. 2020, 15:16

Já tam tedy Nearby Share mám, a mohu ho použít. Sdílení ve Fotkách je ale taky užitečné, hlavně když jde o více fotek mezi více lidmi.

Jakub Miakyš

20. 9. 2020, 12:57

Nech sa na mňa Google nehnevá, ale toto strašne sprasil… Vymyslia novú geniálnu službu „Share Nearby“ a sprístupnia ju v každej jednej aplikácii okrem tej kde by ste ju najviac očakávali… Vo fotkách. Akože prečo?

Tomas Chabera

20. 9. 2020, 19:06

Ja ho tam mám. Od začátku co nearby share funguje. Chyba bude u tebe.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat