AirBank zjednodušuje přihlášení do internetového bankovnictví

AirBank zjednodušuje přihlášení do internetového bankovnictví
2020-09-25T11:30:07+02:00
• 25. 9. 2020

Zdroj: AirBank

7

Přihlašování do internetového bankovnictví je občas dost nepříjemné nebo komplikované. V některých případech bylo nutné mít patřičný certifikát. Naštěstí s vývojem mobilních aplikací a biometrického ověřování se nabízejí jednodušší metody. Nyní přichází AirBank s novinkou pro přihlašování.

AirBank a internetové bankovnictví

Klienti této banky zaznamenali, že poslední změna v rámci přihlašování do bankovnictví přinesla vyšší komplikovanost. Kromě uživatelského jména, hesla a případně potvrzení na mobilu nebo přes něj bylo nutné ještě třeba zadat datum narození. Nyní ale naštěstí přichází značné zjednodušení.

Air Bank prihlasovani QR kodem 1200x628x

Zdroj: AirBank

Nová verze internetového bankovnictví a mobilní aplikace přináší podporu QR kódů. Celý postup je poměrně jednoduchý. Stačí otevřít stránku internetového bankovnictví, kde se zobrazí QR kód. Následně otevřete aplikaci na mobilním telefonu a přihlásíte se do ní. V horní části vpravo se nachází nová ikona klíče. Na ni kliknete a budete vyzváni k naskenování QR z webu. Posledním krokem je biometrické ověření na mobilu, případně zadání PIN kódu. Tím je celý proces dokončen.

Díky novince nebudete muset nic zadávat do internetového bankovnictví. Vše vyřešíte na pár kliknutí. Jedná se o značné vylepšení oproti předcházejícímu stavu.

logo-app My Air CZ Developer Zdarma iOS logo-app My Air Air Bank a.s. Zdarma ANDROID

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Milan Krejsa

26. 9. 2020, 9:12

Jednoduché si představuju zadat jméno a heslo. Vše ostatní je jen zbytečně komplikované.

Přemysl Vaculík

VIP 26. 9. 2020, 9:17

Jméno a heslo? Jenom? Au.

Sakra zjistit info o tom jestli už je výplata na účtu u této banky celkem záhul.
Asi mi nejvíc stále vyhovuje k nahlednutí do banky pouze zadání PINU a až zadání příkazu potvdit telefonem, ale je pravda že na účtu je pod mega :-)

Erik Bezeréti

25. 9. 2020, 15:39

V čem je problém pro zjištění jestli přišla výplata? V aplikaci se nastaví oznámení o příchozí platbě a jakmile výplata přijde, vyskočí okamžitě notifikace.

dobrá dal jsem špatný příklad
sedím u PC chci se poze podívat po nějaké platbě v internetovém bankovnictví a telefon leží někde? Tak nějak mi připadá jednoduší zvladnou přihláčení pouze přes klavesnici – jako fotit a následně telefonem potvrzovat pouze nakouknutí na účet není pohodlné a ani rychlé

Erik Bezeréti

25. 9. 2020, 16:03

Jenže to by bylo pouze jednofázové přihlášení, které (pokud se nemýlím) dnes už snad nenabízí žádná banka. Nebylo by to moc bezpečné.

pouze potvrzení pokynu musí být dvoufázové na přístup k účtu bez zadávání pokynů stačí jednofázové a co se týče bezpečnosti vážně na běžném účtě (Fio) mám ale hodně pod milion a co se týče bezpečnosti ani manželka se na něj nedostane :-) a kdyby tak tam toho moc co nemá vidět není

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat