iOS opět rychleji vybíjí iPhone

iOS opět rychleji vybíjí iPhone
2020-07-11T21:23:12+02:00
• 12. 7. 2020

Zdroj: Stuff.tv

3

Doba, kdy si Samsung dělal legraci z iOS telefonů kvůli malé výdrži na jedno nabití u modelů iPhone 5s a iPhone 5c, je dávno pryč. Dřívější reklama vytvořená jihokorejským gigantem poukazovala na to, jak se velké množství jablíčkářů snaží na letišti najít zásuvky. Apple si o takové srandičky ze strany konkurentů koledoval, vždyť iPhone 5s i 5c nabízely kapacitu baterie kolem 1 500 mAh. 

Za velikost akumulátoru tak nějak vždy Apple dostal přes prsty, ať už od zákazníků nebo kritiků. Apple ale na této části výrazně zapracoval. Přesněji loni byl představen model iPhone 11, který poskytuje o hodinu delší výdrž baterie než model XR. Naopak iPhone 11 Pro a 11 Pro Max poskytují až o čtyři / pět hodin delší výdrž. Oproti ještě starším modelům je to výrazné zlepšení. Zdá se ale, že brzy se vrátíme k horším časům.

iOS aktualizace rychleji vybíjí baterie 

Apple bude i nadále pokračovat v navyšování kapacity baterií. Jen letošní model iPhone 12 Pro Max má přijít až s 4 400mAh akumulátorem. Jednalo by se pak zhruba o 10,9% navýšení oproti aktuálnímu 11 Pro Max, který nabízí 3 969 mAh. Nutno však podotknout, že se sice letošní iPhone dočká většího akumulátoru, ale dodatečná výdrž se použije k tomu, aby se telefon dokázal připojit k 5G sítím. Možná také bude použita k podpoře obnovovací frekvence 120 Hz. 

Dle posledních zpráv se ale zdá, že se baterie iPhonu čím dál tím rychleji vybíjí. Řada uživatelů si stěžovala, že od iOS 13.5 mají problém s rychlejším vybíjením. S tímto problémem se poslední dobou potýkám i já se svým iPhone XS. Po aktualizaci iOS 13.5.1 těchto uživatelů přibylo ještě více. 

iOS

Zdroj: MacRumors

S největší pravděpodobností bude problém spjatý s aplikacemi běžícími na pozadí. Na přiloženém snímku obrazovky si můžete všimnout, jak aplikace The Weather běžela na obrazovce jednu minutu a na pozadí po dobu 3 hodin a 49 minut. Aplikace New York Post byla rovněž na obrazovce po dobu osmi minut, na pozadí pak zůstala 2 hodiny a 40 minut. 

Naopak na mém snímku obrazovky si můžete všimnout, že třeba aplikace Music byla na obrazovce 28 minut. V pozadí pak běžela 7h a 45 minut. Aplikace Podcasts 3 minuty na obrazovce, 2 hodiny a 23 minut na pozadí. Dokonce i WhatsApp má slušné problémy, 12 minut na obrazovce – 4 hodiny a 16 minut na pozadí. 

iOS

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pokud máte stejný problém a chcete určitým aplikacím zabránit práce na pozadí, přejděte do Nastavení > Obecné > Obnovit aplikace na pozadí. Doufejme ale, že Apple brzy energeticky náročnou chybu opraví v nadcházejícím iOS 13.6.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Sandra Abigail Maitland

12. 7. 2020, 15:51

Mám SE 2020 a iOS 14 beta 2 a výdrž je oproti beta 1 podstatně lepší. Aniž bych měnila návyky tak najednou končím den na 50%. Prostě vidím to tak, že (možná ani ne) Apple způsobil chybu a hned si musíte kopnout. Proč mi jinak iPhone s poloviční kapacitou baterie vydrží déle než Samšunt S10 Plus?

Martin Jeřábek

VIP 12. 7. 2020, 16:54

Problém je v aktualizaci 13.5 nikoliv 14 beta 1 nebo 2. A ta způsobuje problém s vydrží ale tohle už je po několikáté chyba. A že ma S10 plus horší výdrž se nedivím, Samsung kazí optimalizaci už po druhé. Díky Exynos cpu, se snapdragon nemá problém.

Martin Jeřábek

VIP 12. 7. 2020, 12:39

Co chtít po Applu, už tak mají mizernou výdrž tak jim ještě zhoršíme.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat