iOS 14: iCloud Klíčenka nově rozpozná uniklá a slabá hesla

iOS 14: iCloud Klíčenka nově rozpozná uniklá a slabá hesla
2020-07-06T09:35:59+02:00
• 6. 7. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

iOS 14 a iPadOS 14 nabízí kromě přepracované domovské obrazovky s widgety či App Library také důležitá vylepšení pro iCloud Keychain. Konkrétně Apple provedl vylepšení, čímž uživatelům poskytuje přístup k užitečnějším informacím o heslech. 

Máte zájem dozvědět se, jak nástroj funguje, a chcete si jej nastavit i na svém iPhonu nebo iPadu? Můžete tak učinit skrze náš článek:

iOS 14 vás upozorní na slabé a uniklé heslo

iCloud Klíčenka, neboli Keychain je velmi užitečný nástroj pro správu hesel. Nachází se nejen v systému iOS, ale také iPadOS a macOS. Prostřednictvím iCloud Keychain jste schopni jednoduše a automaticky synchronizovat přihlašovací údaje mezi vaším dalším hardwarem od jablečné společnosti, čímž si nemusíte neustále pamatovat hesla či je manuálně zadávat. Ke Klíčence je možné přistupovat pomocí iPhone nebo iPadu otevřením aplikace Nastavení a klepnutím na nabídku Hesla. 

iOS 14 však nabízí novou nabídku „Security Recommendations“. Ve volném překladu jde o doporučení pro zabezpečení, která zobrazuje pouze vaše hesla, u nichž může dojít k ohrožení. Jedná se o hesla, která lze snadno uhádnout, a dokonce i hesla, která mohla dříve uniknout na internet. 

iOS 14

Zdroj: 9to5mac

iCloud Keychain nyní objasňuje, jak moc zabezpečené určité heslo je. Uživatelé se tak budou moci dozvědět více o vytváření silnějších hesel, protože jim systém iOS 14 napoví. Níže přidávám několik příkladů bezpečnostních upozornění, které iCloud Keychain v rámci iOS 14 nabízí:

  • Mnoho lidí toto heslo používá, což usnadňuje jeho uhodnutí. 
  • Toto heslo lze snadno uhodnout. 
  • Toto heslo používá sekvenci „123“. Používání těchto vzorů usnadňuje uhodnutí hesel. 

Zejména Apple přidal nové upozornění, které je také jedním z nejdůležitějším pro uživatele. Podle společnosti nyní Klíčenka ověřuje, zda vaše hesla byla dříve uniknuta na internetu. Pokud zjistíte, že vámi zvolené heslo není natolik bezpečné, můžete si ho okamžitě změnit. 

iOS 14

Zdroj: 9to5mac

„Safari bezpečně sleduje vaše uložená hesla a automaticky detekuje heslo, které by mohlo být uniklé na internetu. Safari k tomu používá silné kryptografické techniky k pravidelné kontrole. Ani společnost Apple nemá k vašim heslům přístup, takže pokud je vaše heslo méně zabezpečené, bude o tom vědět pouze uživatel – nikdo jiný.“

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat