Dotekomanie.cz

Galaxy Z Flip představen v 5G verzi, přijde na 42 999 Kč [aktualizováno]

001 galaxyzflip5g mainkv mystic bronze mystic gray 2p rgb 1800x1273x

Zdroj: Samsung

V únoru tohoto roku jsme se dočkali představení dalšího ohebného smartphonu od společnosti Samsung. Novinka nese označení Galaxy Z Flip. V naší recenzi si mobil vedl poměrně dobře a ačkoliv samotná technologie ohebného displeje má daleko k dokonalosti, mobil obstál. Spekulovalo se, že bychom se měli dočkat verze s podporou sítí páté generace. Dnes je ten den a Samsung představil Galaxy Z Flip 5G.

Galaxy Z Flip 5G

Hned na začátek je nutné uvést, že se nejedná o odlišné zařízení. Samsung zřejmě plánoval od začátku nabídnout toto véčko s konektivitou sítí páté generace, ale dočkali jsme se první verze s LTE. Nebylo potřeba dělat mnoho úprav, aspoň podle designu. Okem jsou oba mobily totiž stejné na pohled.

Většina specifikací je také stejná, ale jedna klíčová součástka musela být vyměněna. Původní Galaxy Z Flip přišel s procesorem Snapdragon 855 Plus, ale ten nemá nějak vyřešenou podporu podpory sítí 5. generace. U Galaxy Z Flip 5G došlo tedy na výměnu za nejnovější Snapdragon 865 Plus, přičemž nyní nově podporuje i 5G.

Zdroj: Samsung

Jedná se v podstatě o jedinou změnu, pokud nepočítáme jiné antény. Ale aby toho nebylo málo, Samsung si pohrál se softwarem a vylepšil například Flex Mode, přičemž byla rozšířena podpora o aplikace Youtube a aplikaci pro focení. I v oblasti multitaskingu došlo na pár změn. Očekáváme, že softwarové vychytávky budou dostupné i pro původní model.

Co se týče ceny, zatím neznáme tu českou, ale v USA, kam mobil zamíří již. 7. srpna, se zvedla o pouhých 70 dolarů. Konečná cena je tedy 1449,99 dolarů, což je v přepočtu přibližně 33 000 Kč bez daně.

Specifikace Samsung Galaxy Z Flip 5G

Aktualizováno

České zastoupení společnosti Samsung nám poskytlo informaci, že novinka zamíří do český obchodů za cenu 42 999 Kč taktéž od 7. srpna. Novinka bude dostupná v barvách šedé (Mystic Gray) a bronzové (Mystic Bronze) barvě. Případně můžete ušetři a koupit si LTE verzi.

Zdroje: theverge.com, engadget.com

Exit mobile version