Samsung nově podporuje sledování krevního tlaku

Samsung nově podporuje sledování krevního tlaku
2020-06-19T19:30:05+02:00
• 19. 6. 2020

Zdroj: Samsung

1

Jihokorejský technologický gigant Samsung před dvěma měsíci odhalil své tajné plány týkající se nové aplikace pro zdraví, která by uživatelům umožnila mimo jiné sledovat i krevní tlak. Aplikace ponese název Health Monitor a již v dubnu byla schválena ministerstvem bezpečnosti potravin a léčiv v Jižní Koreji. Aplikace je v dokumentaci prezentována jako software pro zdravotnické zařízení. Samsung v té době ale uvedl, že aplikace nebude k dispozici minimálně do třetího čtvrtletí letošního roku.

Samsung přidal do Galaxy Watch Active2 krevní tlak

Vývoj aplikace se ale zřejmě povedl na výbornou, neboť je Health Monitor k dispozici všem uživatelům chytrých hodinek Galaxy Watch Active2. Co přesně aplikace nabízí a dokáže? Největším lákadlem je možnost monitorovat krevní tlak. Abyste ale tuto funkcionalitu mohli využívat, musíte si nejprve zařízení kalibrovat manžetou. Po tomto procesu by pro uživatele neměl být problém sledovat krevní tlak klepnutím na tlačítko Změřit. 

Samsung

Zdroj: PhoneArena

Všechny výsledky, tedy data získané po měření krevního tlaku lze také synchronizovat s aplikaci Samsung Health Monitor na telefonech pod brandem Galaxy. V nové aplikaci Health Monitor ale chybí funkce pro monitorování EKG, která je již k dispozici na konkurenčních Apple Watch. Ve třetím čtvrtletí by ale tato schopnost měla být přidána, alespoň dle slov společnosti. 

Je však nutné poznamenat, že k měření krevního tlaku je vyžadována instalace aplikace Health Monitor pro Galaxy Watch Active2 a smartphone Galaxy. Novinka je prozatím dostupná lokálně jen v Jižní Koreji, brzy se ale objeví i v dalších regionech. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat