Placení s Xiaomi Mi Band 4 NFC se rozšiřuje do dalších států aktualizováno

Placení s Xiaomi Mi Band 4 NFC se rozšiřuje do dalších států [aktualizováno]
2020-09-25T16:30:26+02:00
• 25. 9. 2020

Zdroj: Xiaomi

4

Aktualizováno 25. 9.

Před několika měsíci jsme vás informovali, že se začíná dostávat na evropský trh chytrý náramek Mi Band 4 od Xiaomi s integrovanou technologií NFC, přičemž je připraven pro placení ve spolupráci se společností Mastercard. Prozatím jsme měli informace, že novinka bude dostupná jen v Rusku, ale nyní se dozvídáme, že mezi dalšími zeměmi budou například Ukrajina a Bělorusko. Bohužel nebylo řečeno, kdy dojde ke spuštění a ani jestli budou následovat další země, případně kdy máme očekávat další rozšíření.

gsmarena 000 1200x645x

Zdroj: gsmarena.com

Původní článek 3. 6.

Xiaomi Mi Band 4 je populární chytrý náramek, který nabízí za nízkou cenu hodně možností, stejně jako předešlé generace. V tuto chvíli se čeká na nový model Xiaomi Mi Band 5, u kterého se spekuluje, že se dočkáme verze s NFC i na globálním trhu. Otázkou ale bylo, na co by se NFC použilo, když zde prakticky není platební služba, jež by podporovala placení u těchto chytrých náramků. Nyní máme ale odpověď, která asi potěší nejednoho zájemce o nový náramek.

Xiaomi Mi Band a placení v obchodech

Ačkoliv se chystá příchod nové generace chytrého náramku, tak v tuto chvíli míří do Ruska model Xiaomi Mi Band 4 NFC (MGW4059RU). U této verze je hlavní novinkou podpora placení pomocí platebních karet Mastercard. Oficiální prodej začne 16. června a oficiální stránky uvádějí, že platební kartu stačí přidat do aplikace Mi Fit. Následně bude možné platit u bezdrátových platebních terminálů. Kromě placení v obchodech bude novinka umožňovat i bezkontaktní placení ve veřejné dopravě.

pms 156073788596757025 800x800x

Zdroj: Xiaomi

Oficiální stránky navíc upozorňují, že v aplikaci Mi Fit musí uživatel vybrat zemi Rusko. Není jasné, jestli by toto nastavení umožnilo fungování služby i v jiných krajinách. Je zde pravděpodobnost, že funkcionalita bude prozatím uzamčena na Mastercard karty vydané v Rusku. Zdroje ale uvádí, že následně dojde k rozšíření služby i do ostatních krajin Evropy. Není ale stanoveno pevné datum.

nfc02 956x956x nfc01 955x956x

Zdroj: Xiaomi

Co se týče rozšíření podpory, spekuluje se, že budou přidány i platební karty Visa a dokonce služby Google Pay a PayPal. Ani zde není jasné, kdy se tak stane. Na to si budeme muset počkat. Možná tyto novinky budou uvedeny společně s představením Xiaomi Mi Band 5.

Zdroje: gsmarena.com, tizenhelp.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Zatim je to pouhy hoax oficialne xiaomi do eu posle platici naramky nejdriv pristi rok..google pay mozna az casem.xiaomi sledujj mnoho let bedlive..

To jste pěkný lofasové v té redakci , že se to dozvídáte až teď. Minimálně měsíc se již diskutuje o rozšíření na Ukrajinu a Bělorusko…

Equimanthorn Master

4. 6. 2020, 6:52

By mě ani nepadlo že by to nebylo propojený s Google Pay. Buď přiložím náramek nebo mobil.

petr dvorak

3. 6. 2020, 21:44

A pak se Trump špatně vyspí…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat