Google vydává novinky nejen pro Pixely

Google vydává novinky nejen pro Pixely
2020-06-01T19:42:22+02:00
• 1. 6. 2020

Zdroj: Google

V tomto týdnu měl Google představit veřejnou beta verzi systému Android 11, ale vzhledem k situaci v USA došlo k odložení. I tak došlo na letmé představení novinek pro smartphony se systémem Android, přičemž některé budou prvně k dispozici na modelech Pixel, následně se dočkají ostatní.

Bezpečnost a spaní

V rámci nové aktualizace pro Pixel mobily se dočkají uživatelé vylepšení v rámci adaptivní baterie, tedy funkce pro snižování spotřeby energie. Nové algoritmy mají přesněji predikovat, kdy dojde energie. Také došlo na úpravu spotřeby u aplikací běžících na pozadí. Google slibuje delší výdrž na jedno nabití, ale není zcela jasné, jak moc se změny projeví.

Aplikace Personal Safety byla k dispozici jen pro modely Pixel 4, ale nově bude dostupná i pro starší modely, přičemž Pixel 3 se dočká detekce autonehody. Samotná aplikace nabízí například možnost kontroly, jestli se uživateli něco nestalo. Pakliže neodpovídá, dojde k informování zvolených kontaktů. Myslí se i na přírodní události případně nebezpečné situace.

ezgif 4 97e4ec6b4466 350x350x

Zdroj: Google

Novinky pokračují i v rámci digitální rovnováhy, kde došlo na vylepšení funkce Večerka. Nově ji můžete nechat aktivovat, jakmile v noci zapojíte mobil na nabíječku. Vzhledem k nastavení může mobil přejít do zcela tichého režimu a o nic se nemusíte starat.

2020 06 01 192237 1440x2960x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Také byla představena funkce večerky pro aplikaci Youtube, kde budete upozornění, že půjdete spát. Integrace jde trochu dál a večerka se stává součástí i aplikace Hodiny, kde také lze sledovat některé statistiky. Jestli používáte Family link, lze nastavit večerku i pro mobily potomků, kteří tak nebudou v daném čase moci používat mobil, případně vybrané aplikace.

2020 05 29 1max 1000x1000 1000x1000x

Zdroj: Google

Mimo jiné jste si mohli všimnout, že aplikace Hodiny projde grafickou proměnou. Všechny záložky se přesunou do dolní části. Pakliže novinky ještě nemáte k dispozici, musíte chvílí počkat. Zde si Google dá zřejmě na čas, zejména v případě mobilů mimo Pixel linii.

Zdroje: blog.google, blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat