Google+ kompletně vymizí již 6. července

Google+ kompletně vymizí již 6. července
2020-06-05T13:30:14+02:00
• 5. 6. 2020

Zdroj: Google

Svého času měl Google velké ambice v rámci sociálních sítí. Dočkali jsme se Google+, což bylo nakonec místo, kde se více méně shromažďovali milovníci technologií, byť později se Google chtěl soustředit i na fotografy díky propojení se službou Google Fotky. V roce 2018 jsme se ale dočkali rozhodnutí, že tato sociální síť bude zrušena pro veřejnost. Google se rozhodl, že Google+ bude jen pro společnosti, respektive pro majitele placených G Suite účtů. Nyní přichází poslední tečka za touto sítí.

Nově jen Google Currents

Dnes administrátoři G Suite účtů dostali oznámení, že Google+ kompletně vymizí a všichni uživatelé budou přesměrováni na službu Google Currents. Ta se v posledních několika měsících nacházela ve fázi beta a nově nahradí původní Google+. Pro uživatele se nebude jednat o velkou změnu, minimálně z pohledu grafiky a používání.

unnamed 1 768x415x

Zdroj: Google

Google Currents je založeno na Google+ a v podstatě pracuje na stejném základu. Změna jako taková se automaticky odehraje 6. července, o čemž budou informováni uživatelé jednoduchým ohlášení. Pro uživatele jako takové se změní v podstatě logo a také URL adresa. Původní plus.google.com bude přesměrovávat na currents.google.com. Samozřejmě bude zachováno přesměrování pro nejrůznější odkazy využívající plus.google.com.

unnamed 768x415x

Zdroj: Google

Google Currents bude v podstatě jen platformou se sociálními prvky pro společnosti. Google se tedy soustředí jen na sociální síť pro firmy, kde panuje menší konkurence. Zde například působí Microsoft se svou službou Yammer.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat