Apple ukradené iPhony okamžitě zablokuje a sleduje

Apple ukradené iPhony okamžitě zablokuje a sleduje
2020-06-05T16:13:32+02:00
• 6. 6. 2020

Zdroj: Apple

2

Američané prožívají velmi těžké období. Nejen, že mají největší počet nakažených pandemií COVID-19, ale také se miliony lidí po celých Spojených státech shromažďují a demonstrují na počest smrti George Floyda, který tragicky zemřel během brutálního zákroku policie. Jak už to u velkých, opravdu velkých demonstrací bývá, někteří jedinci situace využijí ve svůj prospěch tak, že rabují obchody nevinných lidí. 

Apple má nástroje pro vzdálené uzamčení

V několika městech lidé vyrabovali i několik Apple Storů, kde se snažili ukrást řadu produktů jablečné společnosti. Lupiči jsou ale nyní překvapeni. Apple uzavřel několik svých obchodů před protesty v naději, že veškeré produkty ochrání a nevznikne mu žádná škoda. Ale ani uzavření obchodů nezabránilo několika jednotlivcům proniknout do těchto míst a krást více zařízení najednou. Od té doby vznikly screenshoty z různých zdrojů, které ukazují, jak o zbytečnou krádež šlo. Společnost totiž okamžitě všechna zařízení vzdáleně uzamknula, přičemž každý produkt zobrazil hlášku „Prosím vraťte zařízení do Apple Walnut Street. Toto zařízení bylo deaktivováno a je sledováno. Místní úřady budou upozorněny.“

Apple

Zdroj: iDropNews

Konkrétně výše uvedený snímek pochází od uživatele přímo z Philadelphie, PA. Je dobře známo, že Apple má nástroje pro sledování a vzdálené uzamčení iPhonu, pokud byl odcizen. Jedná se například o nástroje Activation Lock a Mark as Lost v aplikaci Find My. Je tedy možné, že společnost použila stejný typ softwaru, který se používá na základě specifických ID zařízení, která byla odcizena. Případně mohlo jít o specifický software určený pouze pro zařízení, která jsou vystavěná v obchodě. 

Je tedy pravděpodobné, že telefony obsahují senzory „přiblížení“, které zařízení automaticky uzamknou, pokud opustí lokalitu. Není zatím jasné, jak nebo zda je toto sledování aktivně předáváno místním úřadům či se jedná o psychologickou hru, která zloděje vystraší. 

Zdroj: idropnews.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Adam Grufík

8. 6. 2020, 4:34

Vždyť na tom nic není, když dají telefon jako výstavní, tak v něm aktivují speciální režim a jeho číslo se zapíše do nějaké databáze. Už jsem viděl, že někdo ukradl iPhone i v Česku a taky mi ho okamžitě zablokovali.
Ale v rámci potlačení krádeži vám neřeknou, že takový telefon na díky na vysokou cenu, kor když se jedná o nový nebo zánovní kus.
Jenom displej stojí pár tisíc, pak tělo, fotoaparáty, baterie… I ta základní deska má vysokou hodnotu, protože Apple zakazuje svým dodavatelům, aby prodával čipy ( a displeje…) komukoliv jinému.

Martin Jeřábek

VIP 6. 6. 2020, 18:46

To je skvělé zjištění že tě sleduji a ví které jsou kradené.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat