Samsung v tichosti představil Exynos 850

Samsung v tichosti představil Exynos 850
2020-05-30T11:30:38+02:00
• 30. 5. 2020

Zdroj: Samsung

V tomto týdnu se společnost Samsung pochlubila novým procesorem Exynos 880, který je určen pro střední třídu smartphonů. V tichosti ale uvedl další novinku Exynos 850. Ta ale zamíří do nižších tříd a dle dostupných informací je tento procesor obsažen v novince Galaxy A21s.

Exynos 850

Tento nový procesor budeme nalézat jen u slabších smartphonů. Nikdy nenabídne nějak extrémní výkon, byť je tvořen osmi jádry. I v tomto případě se nabízí dva clustery po čtyřech jádrech, ale v obou případech jde o slabší Cortex A55. Běžná maximální taktovací frekvence bude kolem 2 GHz, ale asi se nejedná o maximum.

Zdroj: Samsung

Exynos 850 je vyráběn 8nm technologií, takže nabízí poměrně dobré vlastnosti v rámci efektivity. Je vybaven grafickým čipem Mali-G52, který je dimenzován na podporu displejů s rozlišením Full HD+ (2520 x 1080 pixelů).  Mobil s tímto procesorem bude moci mít na zadní straně foťák s rozlišením 21,7 MPx, případně duální sestavu 16 MPx + 5 MPx. Přední strana pak může nabídnout 21,7 MPx. V oblasti natáčení videí je zde podpora maximální Full HD rozlišení s 60 snímky za sekundu, to samé platí pro přehrávání.

V oblasti konektivity najdeme Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 ac a polohovací služby GPS, GLONASS, BeiDou a Galileo. Mobily budou moci nabídnout úložiště se starší technologií eMMC 5.1, případě operačních pamětí se nabízí LPDDR4x. Novinka nabídne maximálně LTE s rychlostí 300 Mbps pro stahování a 150 Mbps pro nahrávání.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat