Dotekomanie.cz

Nově v českých obchodech – Mi 10 Pro, 8 Pro, Note 9S, iPhone SE

Zdroj: indiatvnews.com

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

Níže jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech, a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu. Tento díl se zaměřil na novinky za poslední měsíc.

Předchozí díl: Nově v českých obchodech – P40 Pro, S5, Z5s, Galaxy M21

Huawei P40

V březnu společnost Huawei představila několik nových top modelů, přičemž jeden z nich je Huawei P40. Jedná se o nejnižší model s o něco slabší výbavou. I tak může zaujmout například 50MPx foťákem nebo podporou 5G sítí. I v tomto případě platí, že zde nenajdete Google služby a aplikace.

Zdroj: Huawei

Specifikace Huawei P40

Huawei P40 Pro

Do Česka také přijde model Huawei P40 Pro (první dojmy), který je vlastně střední model mezi novinkami. Vyšší verze Huawei P40 Pro+ k nám jen tak nezamíří. P40 Pro to ale nebude mít jednoduché, vzhledem k ceně a absenci Google služeb a aplikací.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Specifikace Huawei P40 Pro

Xiaomi Mi 10 Pro

Sice je to již nějakou dobu od představení nových top modelů od Xiaomi, ale až nyní se stávají dostupnější na našem trhu. Například si můžete koupit model Mi 10 Pro ve 256GB verzi, ale cena je poněkud vyšší. Na druhou stranu se nabízí značně pokročilý smartphone.

Zdroj: Xiaomi

Specifikace Xiaomi Mi 10 Pro

Xiaomi Mi 10

Kromě Pro verze byla představena i běžná varianta Xiaomi Mi 10, která je na první pohled stejná, ale nabízí trochu odlišnou sestavu foťáků na zadní straně, kapacitou baterie a například rychlostí nabíjení. I tak se cena pohybuje nad hranicí 20 000 Kč.

Zdroj: Xiaomi

Specifikace Xiaomi Mi 10

OnePlus 8

Další novinka v českých obchodech je OnePlus 8, tedy top model s velmi dobrou výbavou. Dalo by se říci, že se jedná o konkurenci pro výše uvedený Xiaomi Mi 10. I zde se nabízí velmi dobrá výbava s kladně hodnocenou nadstavbou OxygenOS. Zde je ale otázkou, jestli není výhodnější nakoupit přímo od výrobce skrze e-shop.

Zdroj: OnePlus

Specifikace Oneplus 8

OnePlus 8 Pro

I zde se nabízí verze OnePlus 8 Pro s vyšší výbavou, kde je vhodné zmínit 120Hz displej, rychlé bezdrátové nabíjení, odolností vůči vodě a prachu nebo podporou 5G sítí. Společnost se neúprosně blíží k hranici třiceti tisíc korun, ale jde vidět, že chce nabídnout více.

Zdroj: OnePlus

Specifikace OnePlus 8 Pro

Redmi Note 9S

Pokud jde o zmatek ve značení, Redmi se stává přeborníkem v tomto roce. V březnu jsme se dočkali modelu Redmi Note 9 Pro, ale ten je určen pro čínský trh. Ve světě se nabízí po označením Redmi Note 9S, přičemž globální verze Redmi Note 9 Pro je odlišný model. V tomto případě (Redmi Note 9S) se nabízí velmi zajímavá výbava za nízkou cenu.

Zdroj: Redmi

Specifikace Redmi Note 9S

Apple iPhone SE (2020)

I Apple uvedl novinku v podobě retro mobilu Apple iPhone SE (2020). Ten již testujeme a dokonce jsme porovnali jeho fotografické schopnosti v souboji s Galaxy A71. Pakliže bychom srovnali jen specifikace s jinými modely, vynikal by jen procesor a případná voděodolnost, ale na hardware se až tak moc nehraje v případě produktů od Applu, byť některé specifikace jsou na nejvyšší úrovni. Pokud vás novinka zajímá, můžete si přečíst naši recenzi.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Specifikace iPhone SE (2020)

Motorola Razr

Motorola překvapila návratem značky Razr, ale kromě názvu si mobil zachoval i véčkovou konstrukci. V tomto případě se ale nabízí ohebný displej. Je tedy jasné, že cena nebude nízká, ale v porovnání s konkurencí v této třídě se nabízí značně slabší výbava.

Zdroj: Motorola

Specifikace Motorola Razr

Honor 8S

Na český trh se dostává model Honor 8S z minulého roku. Jedná se o levnější zařízení, které neohromí specifikacemi, ale může zaujmout cenou. Dalo by se jednoduše konstatovat, že se jedná o základní nebo záložní smartphone.

Zdroj: Honor

Specifikace Honor 8S

Exit mobile version