Google chystá novinky a změny kolem Android TV

Google chystá novinky a změny kolem Android TV
2020-05-11T18:00:20+02:00
• 11. 5. 2020

Zdroj: Google

1

Chytré televize dnes nabízí několik systémů, některé z nich disponují Android TV, tedy systémem od Googlu. Této platformě se společnost moc nevěnovala, nebo spíše neměla takovou pozornost, jakou by si zasluhovala. V dohledné době se ale odehrají změny, které by mohly nalákat více zájemců. Google se zřejmě soustředí na konkurenční boj v podobném duchu, jako to udělal u hodinek.

Google TV?

Google změnil název Android Wear pro chytré hodinky na Wear OS hlavně kvůli tomu, aby se zvýšil prodej, pakliže zákazník používá například iOS. Nechtěl zde mít přímé spojení se systémem Android pro mobily. Něco podobného se podle dostupných informací chystá i pro Android TV, tedy systém pro chytré televize.

S největší pravděpodobností se dočkáme přejmenování na Google TV. Ostatně samotná značka Google má asi lepší postavení než název Android. Naštěstí nepůjde jen o kosmetickou změnu názvu. Údajně se dočkáme také nového grafického rozhraní. Zatím systém propaguje spíše aplikace, ale nově se bude zaměřovat na filmy a televizní pořady. Více tedy bude dbát na obsah než na aplikace. Ty ale nikam nezmizí a stále bude zachována podpora Obchodu Play, odkud bude možné stahovat.

Chromecast Ultra

Chromecast Ultra; Zdroj: PocketLint

Aby toho nebylo málo, údajně se plánuje nový dongle pro televize ve stylu Chromecastu. Tedy půjde o malé zařízení nabízející Google TV. Zde by měl Google uvést novinku pod značkou Nest. Hlavní výhodou má být nižší cena, což by mohlo napomoci v rozšířenosti.

Google tak trochu bude konkurovat společnostem nabízející podobná zařízení, ale jedná se o poměrně pochopitelný krok. Společnost se totiž již nějakou dobu zaměřuje i na vlastní službu Youtube TV, takže existence vlastního hardwaru dává větší smysl.

Zdroje: protocol.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Nejvíc by těmto TV pomohlo, kdyby bylo dostupných asi tak 100x více aplikací na G-Play. Dnes je to skoro tragédie. Chybí úplné základy.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat