Chrome získává skupiny pro karty

Chrome získává skupiny pro karty
2020-05-14T11:31:13+02:00
• 14. 5. 2020

Zdroj: Google

1

Možná si ještě pamatujete, že každá otevřená webová stránka byla v samostatném okně, tedy aplikaci. Následně jsme se dočkali karet, kdy v rámci jedné aplikace lze mít otevřeno mnoho stránek v tzv. kartách. Možná jste se dostali do situace, kdy máte v prohlížeči desítky karet, v čemž může nastávat zmatek. Google se na tuto situaci zaměřil v nové aktualizaci a zavedl seskupování karet.

Skupiny v Chromu

Google pracuje na možnosti vytváření skupin už delší dobu, ale vše zatím bylo v testování, přičemž se občas objevil náznak na zavedení novinky, jindy došlo k odstranění, případně předělání. Nyní ale společnost vydala zprávu, že skupiny pro karty míří oficiálně do Chromu. Bohužel se tak zatím stane jen u aplikace pro Windows, macOS a Linux. Smartphony si budou muset počkat, byť zde Google slibuje zavedení už od minulého roku.

V tuto chvíli je novinka dostupná v Chromu Beta, přičemž stabilní verze se dočká v dohledné době, možná v horizontu několika týdnů. Seskupování karet do skupin je poměrně jednoduché. Stačí kliknout pravým tlačítkem na konkrétní kartu a vybrat možnost Přidat do nové skupiny. Následně se vytvoří kolečko reprezentující danou skupinu. U něj si můžete vybrat barvu a také přidat název.

Screenshot 6 408x340x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Všechny stránky v dané skupině budou zvýrazněny vybranou barvou. Navíc se seskupí vedle sebe, takže celý proces lze využít na roztřídění otevřených webových stránek. Do skupiny lze přidávat další, případně odebírat. Také se nabízí možnost přesunutí skupiny do nového okna Chromu, případně zavření, což má vliv na všechny stránky ve skupině.

Chrome pro Android nabídne seskupování tabů

Bohužel zde nejsou jakékoliv další možnosti, jako třeba uložení skupiny, což by byla celkem zajímavá možnost. K těmto účelům budete muset nadále používat funkci Oblíbených stránek a možnosti vytváření složek pro uložení na později. Nyní si tedy musíme počkat, až Google zavede tuto novinku v Chromu pro smartphony. Netušíme, kdy tak konečně učiní a jestli vůbec.

Zdroje: androidpolice.com, blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ale aspoň, že nám Chrome Beta, tak to používám už nějaký ten měsíc

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat