Trh s chytrými telefony se propadá zatím o 13 %

Trh s chytrými telefony se propadá zatím o 13 %
2020-05-06T15:00:55+02:00
• 6. 5. 2020

Zdroj: Forbes.com

Analytická společnost Canalys na svých oficiálních stránkách zveřejnila tiskovou zprávu k výsledkům mobilního trhu za první čtvrtletí letošního roku, které bylo dle mnohých očekávání výrazně ovlivněno koronavirem. Podle vedoucího zaměstnance má vir obrovský dopad na prodej chytrých telefonů a v následujícím období konečný výsledek může být ještě výrazněji ovlivněn. Aktuální číslo představuje 13% propad nebo dodání méně než 300 milionů zařízení.

Brzy na počítání ztrát

Výsledek za první čtvrtletí roku 2020 odpovídá číslům z roku 2013 a hlavní analytik Ben Stanton předpovídá, že krize vyvrcholí v příštím čtvrtletí, kdy výsledky budou ještě o něco horší. V současné situaci zelená čísla připadají pouze Xiaomi s nárůstem o 9 % a firmě Vivo s 3% růstem. Dále ostatní výrobci zaznamenali záporné číslo, přičemž Apple ze třetí pozice alespoň dokázal zkrátit náskok Huaweie na 4,4 % z původních 6 %.

Telefony Q1 2020 2 675x675x Telefony Q1 2020 1 900x506x

Zdroj: GSMArena.com

Analytici z Canalys dodávají, že velmi málo prodejců dokázalo odolat špatné ekonomické situaci a bez vládní podpory vybraní prodejci budou dokonce muset ukončit podnikatelskou činnost. Hlavní výrobci údajně mají přiškrcený peněžní tok, což se kupříkladu promítne v omezené marketingové aktivitě. Nastavení nové obchodní strategie a rychle se dostat do rovnováhy může zahrát významnou roli v konkurenčním prostředí.

Zdroje: gsmarena.com, canalys.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat