Apple vydal iOS 13.5 GM, finální verze je na spadnutí

Apple vydal iOS 13.5 GM, finální verze je na spadnutí
2020-05-19T15:00:00+02:00
• 19. 5. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnost Apple uvolnila GM verze operačních systému iOS 13.5, iPadOS 13.5, watchOS 6.2.5 tvOS 13.4.5. Znamená to jediné – finální verze pro širokou veřejnost se blíží. Co nového systémy nabídnou?

iOS 13.5 před finálním vydání

iOS a iPadOS 13.5 se původně nazývaly 13.4.5, stejně jako tvOS. Obvykle totiž mají stejné číslování, ovšem během vývoje se objevila pandemie COVID-19. To je tedy důvod, proč iOS ponese číslování 13.5 a tvOS 13.4.5. Původně jedinou novou funkcí měla být schopnost sdílet skladby, alba a playlisty z Apple Music na sociální sítě Facebook a Instagram. 

iOS 13.5

Zdroj: Dotekomanie.cz

Apple však přidal další novinky. Největší změnou, která byla přidána do Apple Exposure Notification API, je možnost sledovat infikované osoby koronavirem. Na této funkcionalitě pracoval Apple společně se společností Google, která taktéž novinku zahrne do své příští Android aktualizace. 

Další novou funkcí je velké vylepšení Face ID. Bohužel stále nebude fungovat přes nasazenou roušku, i přesto bude výkonnější než doposud. Dříve by vás musel iPhone pár sekund skenovat, než vám umožnil zadat PIN kód. Nově vám ale rovnou nabídne rozhraní pro zadání přístupového kódu. Poslední změna se pak týká služby FaceTime, která nebude rozšiřovat dlaždice při skupinových hovorech.

Všechny nové operační systémy by měly být k dispozici velmi brzy. GM verze by se měli brzy dočkat také registrovaní beta testeři.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat