Zoom vydal verzi 5.0 s bezpečnostními funkcemi

Zoom vydal verzi 5.0 s bezpečnostními funkcemi
2020-04-23T19:40:03+02:00
• 23. 4. 2020

Zdroj: Fossbytes

Společnost Zoom zažívá dobré, ale i horší časy. Nedávno jsme psali o tom, že služba měla problémy spjaté s únikem dat uživatelů. Na druhou stranu firma přislíbila 90denní stopku vývoje nových funkcí, aby se zaměřila na problémy s ochranou soukromí a zabezpečení. V tomto týdnu ale přeci jen byla představena nová verze.

Zoom pro iOS posílá data Facebooku, i když nemáte účet

Zoom reaguje na zoombombing

Konkrétně jde o verzi Zoom 5.0, která byla navržena tak, aby vyřešila mnohé stížnosti. Díky této novince tak je k dispozici ikona zabezpečení, jenž sdruží řadu bezpečnostních funkcí služby. Budete tak moci například rychle uzamknout schůzky, odebrat účastníky a omezit třeba sdílení obrazovky. 

500 000 účtů se objevilo na dark webu

Zoom nyní také umožňuje nastavit hesla ve výchozím nastavení a IT administrátoři mohou definovat složitost hesla pro firemní uživatele. Funkce čekárny je nyní ve výchozím nastavení zapnutá i pro základní účty. Tato funkcionalita umožňuje hostiteli zadržet účastníky ve virtuální místnosti před tím, než budou moci do schůzky vstoupit. 

Zoom

Zdroj: TheVerge

Mnoho z těchto novinek je také jasnou reakcí na fenomén „zoombombing“, kdy se někteří připojovali k hovorům Zoom a vysílali porno videa nebo jiná nevhodná videa. Předchozí výchozí nastavení Zoomu nepodporovalo nastavení hesla, takže se do schůzky mohl připojit opravdu kdokoliv. 

Služba ale také zlepšuje některé ze svých šifrování a přechází na 256bitový standard GCM pro šifrování AES. Toto stále ještě není šifrování typu end-to-end, které společnost Zoom chybně uvedla, že implementovala, ale přeci jen jde o zlepšení pro přenos dat.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat