Twitter odstranil sdílení tweetů skrze SMS

Twitter odstranil sdílení tweetů skrze SMS
2020-04-30T13:30:56+02:00
• 30. 4. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

V posledních měsících je kybernetická bezpečnost důležitější než kdykoli předtím. Všichni se totiž spoléháme více na sociální sítě a platformy pro komunikaci. Twitter se proto rozhodl zbavit funkce, která byla přítomna už od začátku sociální sítě. Díky tomuto odstranění chce Twitter dosáhnout lepší kybernetické bezpečnosti. 

Twitter myslí na bezpečnost

Twitter se rozhodl odebrat funkci pro doručování tweetů prostřednictvím SMS, neboť neposkytuje dostatečnou bezpečnost. V loňském roce byl účet výkonného ředitele Jacka Dorseyho hacknut prostřednictvím této funkce, takže bylo jasné, že dříve nebo později bude odstraněna. Nyní tak nebudou moci lidé moci dostávat tweety prostřednictvím SMS zpráv.

Twitter

Zdroj: TheVerge

Po loňském hacknutém účtu výkonného ředitele Twitteru byly objeveny nové chyby v zabezpečení související právě s funkcí SMS, tudíž byla ve většině zemí zakázána. Tato funkce zůstane aktivní pouze pro země, které ji používají z důvodu špatného připojení k internetu. Společnost dále uvedla, že důležitá oznámení týkající se přihlášení nebo správy účtů, doručovaných prostřednictvím SMS, budou i nadále dostupná a funkční.

Kromě toho sociální síť údajně odstranila miliony neaktivních účtů, které byly vytvořeny prostřednictvím SMS. Společnost je totiž považovala za nejisté a náchylné k ohrožení. V důsledku toho mohou uživatelé zaznamenat snížený počet sledujících.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat