Dotekomanie.cz

Qualcomm představil Quick Charge 3+

quickcharge 688 1200x698x

Zdroj: Qualcomm

Poslední novinka od Qualcommu v oblasti nabíjení se datuje do minulého roku, kdy došlo na představení nového standardu v rámci bezdrátového nabíjení. V tuto chvíli se nabízí Quick Charge 4+ z roku 2017, nic modernějšího zatím od Qualcommu není. Ostatně firmy zpravidla nabízejí i vlastní řešení. Nyní ale firma představila novinku Quick Charge 3+, která vychází z Quick Charge 3 a vypůjčuje si specifikace z Quick Charge 4+.

Quick Charge 3+

Qualcomm ve svých produktech tak trochu dělá zmatek, jelikož byste si řekli, že Quick Charge 3+ bude pomalejší než Quick Charge 4 nebo Quick Charge 4+, ale i zde se nabízí nabití na 50 % za 15 minut. Firma přímo ve své tiskové zprávě přímo uvádí, že novinka se zaměřuje na svou cenovou dostupnost. Oproti verzi tři nabízí o 35 % rychlejší nabíjení, přičemž teplota klesla o 9 °C.

Zdroj: Qualcomm

Hlavní výhodou je umožnění rychlého nabíjení skrze USB A-to-C, tedy na nabíječka s USB A konektorem na jednom konci a USB C na druhém pro mobilní telefon. Technologie je zpětně kompatibilní. Jednou z výhod nového standardu jsou jednotlivé kroky ve stupňování nabíjení. Původně se nabízely u verze tři 200mV , ale varianta plus má 20mV, tudíž lze docílit přesnějšímu a plynulejšímu nabíjení. Tuto specifikací si také propůjčuje z Quick Charge 4+.

Zdroj: Qualcomm

Samozřejmě jsou součástí ochrany a bezpečnostní prvky. Qualcomm jednoduše vylepšil starší technologii při zachování ceny, respektive je levnější než modernější Quick Charge 4+, přičemž nabízí podobné specifikace. Quick Charge 3+ bude nabízeno v rámci mobilů s procesory Snapdragon 765 a Snapdragon 765G. Již nyní je na trhu první mobil s podporou nového nabíjení. Jedná se o Xiaomi Mi 10 Youth Edition, přičemž tento model podporuje i Quick Charge 4+.

Zdroj: neowin.net

Exit mobile version