Přehled novinek na ITnetwork #7 – ovládací prvek s DependencyProperties, MapView komponenta, focení a 3D efekty v Adobe Illustrator

Přehled novinek na ITnetwork #7 – ovládací prvek s DependencyProperties, MapView komponenta, focení a 3D efekty v Adobe Illustrator
2020-04-27T15:04:44+02:00
• 27. 4. 2020

První díl série „To nej z uplynulého týdne“ vyšel v roce 2013 a jedná se o jeden z nejdéle vydávaných seriálů na české mobilní scéně. Nyní pro vás ve spolupráci s partnerským webem ITnetwork.cz vydáváme seriál, který se soustřeďuje na vývoj softwaru.

Vlastní ovládací prvek s DependencyProperties

Do kurzu pro programování okenních aplikací v C# .NET za použití moderního frameworku WPF přibyla nová lekce. V té si naprogramujeme ukázku použití DependencyProperties ve WPF ve vlastním UserControl. Odkaz na celou sekci najdete zde.

1 218x250x

Vlastní anotace pro MapView komponentu

V rámci online kurzu věnovanému technologii Swift přibyla další lekce, která vám ukáže, jak přizpůsobit MapView, aby zobrazoval naše vlastní anotace místo těch výchozích. Také si ukážeme, jak tvořit UIView pomocí designeru. Odkaz na celý seriál zde.

2 250x250x

Pózování na autoportrétech a jak se nejlépe naučit fotit z pohodlí domova

Naše lekce věnované focení se snažíme stále rozšiřovat. Proto jsme pro vás přidali hned 2 nové lekce, ve kterých se dozvíte, jak ze sebe udělat profíka a kompletně porozumět teorii fotografie. Druhá lekce je určena pro pokročilejší fotografy a věnuje se póze.  Odkaz na celou sekci zde.

3 1920x1280x

Tvoříme 3D efekty v Adobe Illustrator

Na poslední 2 lekce, které se věnovaly Textu a Efektům, plynule navázaly lekce věnované 3D efektům. Naučíte se zde například vymodelovat šachové figurky nebo vytvořit šálek čaje včetně zátiší. Odkaz článek najdete zde.

4 176x250x

Programové a JVM argumenty v Javě – spuštění

V tutoriálech si popíšeme, proč a jak se spouští Java a jak při spuštění programu nastavíme programové argumenty. Odkaz na celý seriál zde.

5 512x512x

Responzivní webdesign

HTML a CSS tutoriál vás uvede do responzivního webdesignu pro mobilní zařízení, zkusíte si přizpůsobit web pro telefon a pochopíte rozdíl mezi fyzickým a CSS pixelem. Odkaz na celý seriál zde.

6 978x610x

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat