iPhone SE je výkonnější než XS Max a o chlup pomalejší než 11 Pro

iPhone SE je výkonnější než XS Max a o chlup pomalejší než 11 Pro
2020-04-23T18:35:30+02:00
• 23. 4. 2020

Zdroj: Apple

iPhone SE (2020) byl představen prostřednictvím tiskové zprávy v průběhu minulého týdne. Jednou z hlavních předností této novinky je kompaktní tělo a přítomnost výkonného A13 Bionic procesoru. Jde vlastně o stejný procesor, který se nachází v současných vlajkových modelech iPhone 11 Pro, který startuje na 29 990 Kč vč. DPH. 

iPhone SE 2020 oficiálně představen. Nabízí nízkou cenu a skvělý hardware

iPhone SE bude králem své kategorie, nebo ne?!

Nejen já, ale spousta dalších lidí byla zvědavá, jak si nový model SE poradí v testech AnTuTu. To jsme se konečně dozvěděli, protože se výsledek testu objevil na sociální síti Weibo. Jak tedy novinka uspěla s jinými iPhony?

Podle aplikace AnTuTu dosáhl model SE v testech na celkové skóre 492 166 bodů. Na rozdíl od toho, XS Max, který stojí téměř dvakrát tolik jako SE, získal pouhých 443 337 bodů. Takže skutečnost, že SE má lepší výkon než XS Max, bude obrovským lákadlem. 

iPhone SE

Zdroj: Mysmartprice

Na druhé straně tu je iPhone 11 Pro, který se prodává od 29 990 Kč vč. DPH a nabízí stejný procesor A13 Bionic. V testu má 11 Pro o chlup lepší skóre 521 010 bodů. Může to být ale způsobeno tím, že 11 Pro nabízí 4GB operační paměť, zato SE 2020 „jen“ 3 GB RAM. To ale nijak nevadí, protože SE se stává jedním z nejvýkonnějších chytrých telefonů, jenž si můžete zakoupit. 

iPhone SE

Zdroj: Mysmartprice

Osobně si myslím, že nový model SE konkurenci ve stejné cenové kategorii naprosto „rozdrtí“. Cena / výkon je v tomto případě jasnou záležitostí. Na druhou stranu novinka nabízí starší design a jen LCD displej. 

Zdroje: gsmarena.com, mysmartprice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat