LG Innotek nemusí dodat moduly pro iPhone včas

LG Innotek nemusí dodat moduly pro iPhone včas
2020-03-04T11:30:54+02:00
• 4. 3. 2020

Zdroj: MacRumors

Dodavatel kamerového modulu iPhonu, společnost LG Innotek, uzavřel jednu ze svých továren poté, co jeho zaměstnanec měl pozitivní testy na koronavirus. Továrna se nachází v Jižní Koreji v provincii Gumi, poblíž města Daegu. Právě v této oblasti byla nahlášena a potvrzena většina případů koronaviru v Jižní Koreji. Zástupce společnosti pak pro agenturu Reuters uvedl, že celý závod bude začátkem tohoto týdne uzavřen kvůli dezinfekci. 

LG Innotek řeší koronavirus

Zveřejněná zpráva rovněž uvádí, že jihokorejský Samsung byl také nucen zavřít jednu ze svých továren v Gumi – opět kvůli zaměstnanci, který byl nakažen koronavirem. Továrna by se však v tomto případě měla znovu plně otevřít už v úterý. 

LG Innotek

Zdroj: MacRumors

Společnost LG Innotek je ale pro Apple velice důležitým dodavatelem. Zůstává tak otázkou, zda se továrna v úterý opět otevře či bude stále v dezinfekčním procesu. Pokud výrobní proces bude odstaven na krátkou dobu, pravděpodobně nebude mít žádný velký dopad na celkovou výrobu nového iPhonu. 

Před několika dny Tim Cook v rozhovoru pro Fox Business prohlásil, že je velmi optimistický ohledně aktuální situace. Co se týká čínského trhu, zde CEO společnosti Apple řekl „cítím, že Čína dostává koronavirus pod kontrolu“. Uvidíme tedy, zda toto období nebude mít vliv na vydání nových telefonů. Doufejme, že se vše brzy vrátí do normálu.

 

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat