Galaxy Tab S6 Lite odhalen na renderech

Galaxy Tab S6 Lite odhalen na renderech
2020-03-29T08:00:01+02:00
• 29. 3. 2020

Zdroj: Fonearena

Společnost Samsung podle všeho chystá další tablet pod názvem Galaxy Tab S6 Lite. Ten by se na trh měl dostat velice brzy, pravděpodobně ještě tento měsíc. 

Očekává se, že novinka bude uvedena prostřednictvím oficiální tiskové zprávy, nikoli klasickou prezentací. Cena by se v Evropě měla pohybovat kolem 400 eur, tedy cca 10 966 Kč bez DPH. Co můžeme od tohoto kousku očekávat?

Galaxy Tab S6 Lite ve znamení velkého LCD displeje

Podle uniklého renderu bude přítomný 10,4palcový LCD displej s rozlišením 2000 x 1200 pixelů. Kolem panelu budou samozřejmě štíhlé rámečky. Tablet bude vybaven nejnovějším operačním systémem Android 10 s One UI 2.1. Galaxy Tab S6 Lite bude možné ovládat i kompatibilním stylusem S Pen. Zda ale bude součástí balení či si jej budete muset dokoupit, není prozatím jasné. 

K dispozici bude i velká baterie, konkrétně se bavíme o kapacitě 7 040 mAh. Zařízení budou uživatelé dobíjet skrze USB-C port, které se bude nacházet ve spodní části. Chybět by neměla ani podpora rychlého nabíjení. 

Galaxy Tab S6 Lite

Zdroj: Phonearena

Díky velké baterii nám naroste také hmotnost na 467 gramů. I přesto si ale tablet zachová tenkou konstrukci 7 mm. Celé tělo bude samozřejmě vyrobeno z hliníku. Na zadní straně pak bude k dispozici 8megapixelový fotoaparát, zatímco na přední 5megapixelový fotoaparát. Ani na jedné straně nebude přítomná LED dioda, takže ve tmě nebude fotoaparát příliš použitelný. 

Srdcem tabletu má být procesor Exynos 9611. Tato čipová sada se v současné době nachází například v Galaxy A51 nebo Galaxy A50, takže by měla poskytovat relativně slušný výkon. Součástí bude i 4GB operační paměť a 64GB vnitřní úložiště. Údajně bude v prodeji i 128GB varianta. Pokud vám z nějakého důvodu nebude paměť stačit, budete si ji moci rozšířit prostřednictvím microSD karty. Galaxy Tab S6 Lite bude v prodeji jak ve Wi-Fi variantě, tak i v LTE.  Jak bylo již zmíněno na začátku, tablet by se na svět měl podívat velice brzy. Pravděpodobně ještě tento měsíc.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat