Mophie chystá bezdrátovou nabíječku à la AirPower

Mophie chystá bezdrátovou nabíječku à la AirPower
2020-01-11T19:59:07+02:00
• 12. 1. 2020

Společnost Mophie, kterou vlastní Zagg, na právě probíhající konferenci CES 2020 prohlásila, že vyvíjí bezdrátovou nabíjecí podložku ve stylu AirPower. Apple však AirPower projekt byl nucen zrušit.

Mophie může přijít s revolučním nabíjením

Nabíjecí příslušenství bude schopno nabíjet iPhone a další mobilní zařízení bez ohledu na to, kde jsou umístěny na nabíjecí podložce, což je funkce, kterou chtěl Apple na své nabíječce mít. Není jasné, zda nabíjecí podložka, kterou Mophie vyvíjí, bude schopna nabíjet také Apple Watch, nebo zda bude omezena pouze na bezdrátové nabíjení založené na technologii Qi. 

Původní idea Applu byla taková, že jeho nabíječka dokáže bezdrátově nabíjet iPhone, AirPods a Apple Watch současně. Na trhu existuje celá řada nabíječek, které jsou schopny nabíjet současně všechny tři produkty, ovšem každé zařízení musí být umístěno na konkrétním místě nabíječky. Nabíjení od Mophie by zřejmě fungovalo kdekoli na podložce. 

Pokud bezdrátová nabíječka od značky Mophie nebude pracovat s iPhonem, Apple Watch a AirPods současně, nebude se úplně jednat o produkt, o který se společnost Apple snažila. Nutno ale podotknout, že Mophie, potažmo Zagg také pracuje na nabíjení pro velké vzdálenosti. Uvidíme tedy, jaké technologie si pro nás tato společnost v budoucnu připraví. Nechme se překvapit.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat