Huawei má první prodejnu bez prodavačů

Huawei má první prodejnu bez prodavačů
2020-01-11T19:45:33+02:00
• 11. 1. 2020

Druhý největší výrobce chytrých telefonů na světě posouvá hranice maloobchodního prodeje a oficiálně otevřel vůbec první prodejnu zcela bez zaměstnanců. O prvenství se postarala společnost Huawei, která pilotním programem může odstartovat zcela nový způsob nakupování elektroniky. Obchod najdete v Optics Valley New Development International Center v čínském městě Wuhan.

Chytrá samoobsluha

Obsluhu zajišťuji celkem tři robotické ruky, které jsou v nepřetržitém provozu. Neprůstřelné sklo dokola se stará o jejich ochranu včetně naskladněného zboží. V současné době vydávají pouze chytré telefony a příslušenství. Veškerá komunikace s příchozím zákazníkem probíhá pouze přes dotykový panel před válcovitým kioskem. Robot vyzvedne zboží ve skladové jednotce a předá jej přímo kupujícímu.

Díky velmi jednoduchému procesu výrobce šetří ve všech směrech, ale naopak mají smůlu ti zákazníci, kteří nejprve zamíří do kamenné prodejny a až následně se rozhodují o koupi. Jestliže Huawei bude mít převážně pozitivní zpětnou vazbu, tak lze očekávat, že nejprve jen v Číně otevře brzy více podobných obchodů. Ovšem vůbec musíme ocenit celou myšlenku budoucnosti nakupování a doufat v další prohlubování.

Zdroj: huaweicentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat