Zdravotnická společnost žaluje Apple za porušení deseti patentů

Zdravotnická společnost žaluje Apple za porušení deseti patentů
2020-01-12T19:30:29+02:00
• 12. 1. 2020

Chytré hodinky Apple Watch jsou na trhu oblíbené hlavně díky tomu, že dokáží být skvělým společníkem nejen pro sportovce. Produkt je totiž vybaven zdravotními funkcemi, které v minulosti dokonce hrály roli při záchraně lidských životů (více než jednou). Nyní se ale ozvala lékařská společnost Masimo, která tvrdí, že Apple ukradl její patentové technologie, aby zdravotní funkce mohly vykonávat svou činnost. 

Apple měl porušit deset patentů u Apple Watch

Společnost Masimo údajně podala žalobu na technologickou firmu se sídlem v Cupertinu za porušení celkem deseti patentů, které Masimo vlastní. Patenty zahrnují důležitou technologii pro „neinvazivní monitorování“ pulsu uživatele a dalších fyziologických signálů. Žaloba tvrdí, že tyto patenty byly porušeny v Apple Watch Series 4 a Apple Watch Series 5. Dokonce se má za to, že Apple patenty porušil zcela vědomě. 

Podle Masimo totiž Apple společnost v roce 2013 kontaktoval kvůli možné spolupráci. Ovšem místo toho, aby společně vyvíjeli produkt, Apple převzal důležité zaměstnance, včetně bývalého vrchního lékařského důstojníka a bývalého vědce, kteří následně pracovali na zdravotních funkcích pro Apple Watch. 

Masimo tvrdí, že právě tito bývalí zaměstnanci prozradili důvěrné a citlivé informace. Společnost v současné době usiluje o odškodnění za úmyslné porušení patentů.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat