Instagram chat míří na web, nyní pro všechny aktualizováno

Instagram chat míří na web, nyní pro všechny [aktualizováno]
2020-04-10T17:20:39+02:00
• 10. 4. 2020

Zdroj: Instagram

Aktualizováno 10. 4.

V lednu jsme se dočkali oznámení, že Instagram z přístupní soukromou konverzaci ve webovém prohlížeči. V podstatě novinku zpřístupnil jen pro vybranou skupinu uživatelů. Abyste nemuseli čekat, mohli jste si stáhnout aplikaci pro Windows 10, ale nyní je funkce již dostupná pro všechny. Soukromou konverzaci máme k dispozici i v redakci, takže můžeme potvrdit šíření novinky.

Screenshot 91 1048x612x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pro vstup do soukromých konverzací stačí kliknout na ikonu šipky u profilového obrázku vpravo nahoře, případně zadat do prohlížeče adresu instagram.com/direct/inbox.

Aktualizováno 26. 2.

V lednu Instagram oznámil dostupnost chatovací funkce ve webovém rozhraní. Zatím jsme se nedočkali rozšíření mezi všechny uživatele. Pokud nechcete čekat a chcete komunikovat na této síti přes počítač, je zde menší klička.

Instagram totiž aktualizoval svou aplikaci pro Windows 10, přičemž se z ní stává PWA (progresivní webová aplikace). V podstatě se tedy jedná o velmi speciální webovou aplikaci, v které je mimo jiné dostupný chat, tedy soukromé zprávy. Nabízí se možnost posílání i obrázků a fotografií, můžete „srdíčkovat“ komunikaci a příspěvky v ní. Nyní tedy nemusíte sahat po mobilu, abyste někomu napsali nebo odpověděli.

Snímek: Dotekomanie.cz

Je tedy otázkou času, kdy se funkce chatu dostane do běžného rozhraní. Pokud chcete mít novou aplikaci Instagramu na počítači, stačí si ji stáhnout z oficiálního obchodu.

Původní článek 14. 1.

Instagram byla zpočátku poměrně omezená služba na sdílení fotografií. Na svém začátku tuto sociální síť mohli používat jen uživatelé iOS zařízení, ale následně došlo k expanzi. Postupem času se z Instagramu začala stávat důležitá platforma, kterou odkoupil Facebook. Nyní již nabízí živé přenosy, dočasné příběhy a další možnosti. Bohužel webové rozhraní bylo vždy druhořadé, což je poměrně nevýhodné, když aplikace obsahují funkci chatu, a to i skupinového. Nyní jsme se dočkali poměrně zásadní novinky.

Instagram a chat na webu

Samotná služba má sice webové rozhraní, ale to slouží jen pro prohlížení fotografií, videí, nebo sledování příběhů. Zveřejňovat obsah nelze, tedy aspoň v případě verze pro běžné počítače. To by nebyl tak zásadní problém, ale absence chatu byla dost výrazná. Komunikace tedy mohla probíhat jen na mobilním telefonu. Nyní jsme se ale konečně dočkali a běžná webová verze pro počítače začíná získávat chat, tedy přímé zprávy.

K dispozici je poměrně známé rozhraní, dalo by se říci, že Facebook použil základy služby Messenger. Můžete samozřejmě pokračovat v komunikaci, zahajovat novou a také vytvářet skupiny. V podstatě se nabízí základní funkce. Došlo ale na omezení. Kromě textu lze zaslat fotografie, případně zaslat srdíčko. Nenabízí se jakékoliv další možnosti, ani hlasová zpráva.

Zdroj: Instagram

Novinka se hodí zejména v případě, kdy jste na počítači a chcete trochu více komunikovat druhou stranou. Tedy v momentu, kdy psaní na mobilním telefonu není moc pohodlné. Můžete vyzkoušet webové rozhraní Instagramu, jestli novinku máte k dispozici. Skrývá se pod ikonou šipky v horní pravé části. Pokud zde nic nemáte, budete si muset počkat. Instagram uvedl, že se novinka bude šířit po vlnách a v tuto chvíli se nabízí chat jen menšímu počtu uživatelů.

Zdroje: theverge.com, neowin.net, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat