HTC žaluje konkurenční výrobce za porušení patentu

HTC žaluje konkurenční výrobce za porušení patentu
2020-01-27T06:32:05+02:00
• 26. 1. 2020

Zdroj: AndroidCommunity

2

Strádající společnost HTC se rozhodla zažalovat konkurenční firmy Gionee a Meizu, a to kvůli porušení patentu. Porušený patent je koncept mobilního zařízení s kovovou konstrukcí a se specifickou strukturou antény. Cílem tohoto konceptu je vyřešit technický problém příjmu signálu způsobený stíněním kovového materiálu a navrhnout strukturu antény, která může být kombinována s kovovou konstrukcí.

HTC vyhrál soudní spor

Pokud jste někdy používali mobilní telefon značky HTC, který byl vyroben z kovu, jistě o tomto problému moc dobře víte. Firma kovovou konstrukci používá od modelu One M7. V tomto případě ale HTC tvrdí, že konkurenční Gionee tento patent porušil, a to konkrétně u zařízení M6. Jedná se taktéž o celokovový telefon, které používá stejné nastavení antén. Na druhé straně pak Meizu patent porušuje u modelu M5 Note, další celokovové zařízení. 

HTC

Pekingský soud pro duševní vlastnictví dospěl k závěru, že obě společnosti skutečně porušily patentové právo. HTC požaduje, aby Meizu nahradilo škody ve výši 30 mil. juanů (cca 100 mil. korun). Naopak Gionee bude nuceno zaplatit 24 mil. juanů (cca 80 mil. korun). Meizu a Gionee argumentují proti soudnímu závěru a tvrdí, že výše náhrady je příliš vysoká.

Pekingský soud pro duševní vlastnictví usoudil, že některé údaje poskytnuté společností HTC byly extrapolovány a že finanční odškodnění je příliš vysoké, vzhledem k poskytnutým důkazům.

HTC

Soud se na základě stropu zákonné náhrady rozhodl, že společnost Meizu musí nahradit hospodářské ztráty ve výši 3 mil. juanů (cca 10 mil. korun), zatímco společnost Gionee Corporation zaplatí 2,6 mil. juanů. Dohromady tak HTC získá zhruba 20 mil. korun.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 26. 1. 2020, 15:03

LG by taky mohl žalovat HTC za kopírování a krádež V serie druhý displej co použil HTC, nebo za použití stejného designu.

Martin Jeřábek

VIP 26. 1. 2020, 15:01

Tak proč nežaluje i Huawei? A další? HTC je v takové nouzi že začíná dělat bordel, btw mrtvé HTC proč si to neřešil dřív?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat