Sundar Pichai je nově CEO Alphabet, Larry Page a Sergey Brin zůstávají v radě

Sundar Pichai je nově CEO Alphabet, Larry Page a Sergey Brin zůstávají v radě
2019-12-04T06:45:37+02:00
• 4. 12. 2019

V roce 2013 jsme se dočkali oznámení, že Sundar Pichai se stává ředitelem divize kolem Androidu ve společnosti Google. Rok na to došlo k další změně, kdy povýšil na CEO společnosti Google a o další rok na to došlo k velké reorganizaci. Google se stal dceřinou společností Alphabet, kterou do této chvíle vedli zakladatelé Googlu – Larry Page a Sergey Brin. Nyní dochází k další změně.

Google a Alphabet mají jednoho CEO

Dnes jsme se dočkali oznámení, že Sundar Pichai se stává jediným CEO společnosti Alphabet. Do této chvíle Larry Page a Sergey Brin vedli CEO, ale přišel čas na změnu. V oficiálním prohlášení se dozvídáme, že dle jejich názoru společnost již nepotřebuje dva CEO, tedy výkonné ředitele.

Sundar Pichai ale takto nepředává pomyslné žezlo Googlu další osobě. Povede Google i Alphabet současně. Jestli se jedná o konečné rozhodnutí, není v tuto chvíli zcela zřejmé, ale po nějakou dobu budou mít obě společnosti jednoho výkonného ředitele.

Samozřejmě se naskýtá otázka, co budou Larry Page a Sergey Brin dělat. Ti stále zůstávají ve správní radě Alphabet, ale více nebylo řečeno. Nepadl ani náznak, na co se soustředí. Vzhledem k jejich dosavadním aktivitám se budou soustřeďovat na nové technologie a investice.

Ačkoliv došlo k oznámení změny, nebylo přesně konstatováno, kdy se tak stane. Dá se ale předpokládat, že k vystřídání dojde na začátku roku 2020. Pravděpodobně nemusíme očekávat velké změny nebo razantní rozhodnutí. Sundar Pichai uvedl, že obě společnosti budou pokračovat stejně jako do dnešního dne.

Zdroje: androidpolice.com, wired.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat