Google Kalendář získá integraci Google Úkolů

Google Kalendář získá integraci Google Úkolů
2019-12-17T18:00:47+02:00
• 17. 12. 2019

Zdroj: Dotekomanie.cz

2

Minulý rok jsme se dočkali novinky Google Úkoly, což je jednoduchá služba. Ta následně dostala integraci do Gmailu a po dlouhém čekání se dočkáme podpory i v aplikaci Google Kalendář, kde by ji každý očekával. Zatím si musíme počkat na aktivaci, možná na dodělání, ale již nyní se můžete minimálně podívat, jak budou tyto služby koexistovat.

Google Kalendář a Úkoly

XDA Developers se podařilo aktivovat patřičné části kódu v aplikaci Google Kalendář ve verzi 2019.47.2 pro Android. Díky tomu se můžeme podívat, jak bude integrace vypadat. V tomto případě budete moci přímo přes tlačítko Plus vytvořit nový úkol.

Celé začlenění bude v podstatě v podobě jakou známe při vytváření událostí. Jednoduše zvolíte patřičné vlastnosti, přičemž bude možné vybrat i patřičný list úkolů. Následně se nový požadavek objeví v kalendáři jako další událost, jen dojde k barevnému a designovému odlišení od ostatních.

Samotný vzhled půjde upravit a také zvolit patřičné vyzvánění. Dobrou zprávou je, že si nebudete muset instalovat samostatnou aplikaci Google Úkoly, což je trochu zvláštní. Google ji v podstatě může zrušit a přitom zůstanou úkoly součástí Google Kalendáře. Zatím není jasné, kdy se novinky dočkáme, ale vzhledem k tomu, že je vše obsaženo v aplikaci Google Kalendář, tak Google může novinku aktivovat vzdáleně.

logo-app Kalendář Google Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app Google Tasks: Any Task, Any Goal. Get Things Done Zdarma ANDROID

Zdroje: androidpolice.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tak tohle, co zde popisujete, umí již spoustu let například : aCalendar+ / A pod něj si můžete navíc přiřadit nejen ten účet/Email od Google. Takže: žádná novinka ani žádná „hitparáda !!!
Trochu by to chtělo si před psaním takových zavádějících článků nastudovat alespoň to, co je v internetových obchodech za konkurenční aplikace !!!??? Za mě tedy : informační zmetek ! ????

Přemysl Vaculík

VIP 18. 12. 2019, 5:15

Ale tento článek není o možnostech jiných aplikací. Informuje, co bude v Google Kalendáři, nic víc.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat