Android 11 nabídne vylepšený režim letadlo

Android 11 nabídne vylepšený režim letadlo
2019-12-03T15:00:27+02:00
• 3. 12. 2019
2

Pokud jste někdy letěli letadlem, nebo dokonce pravidelně létáte, jistě se vám stalo, že vás letuška upozornila na vypnutí všech elektronických zařízení. Naštěstí se v telefonu nachází režim letadlo. Ten ale v praxi bohužel vypne veškerou konektivitu, včetně Bluetooth. Bezdrátová sluchátka vám tak poslouží jako těžítko. 

Android 11 vylepší cestování letadlem

Naštěstí společnost Google mění způsob fungování režimu v letadle v rámci systému Android 11. Díky tomu budete moci poslouchat hudbu i přes aktivování tohoto režimu. Podle dostupných informací upravený režim automaticky nevypne Bluetooth, ovšem pouze v případě, že jsou k telefonu připojena sluchátka podle A2DP. 

Bluetooth A2DP je protokol používaný bezdrátovými sluchátky a dalšími Bluetooth zařízeními pro připojení k vašemu telefonu. V budoucnu by mohly chytré telefony s Androidem 11 automaticky zjistit, zda posloucháte hudbu a na základě toho nevypínat Bluetooth.

Není zatím jasné, kdy se nově vylepšený režim letadla dostane na chytré telefony. S největší pravděpodobností se tak stane ale s příchodem nového operačního systému Android 11. 

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Ladislav Polický

4. 12. 2019, 10:55

Zkusili jste někdy v režimu letadlo zapnout BT nebo WiFi? Asi ne, podle článku. Ono to totiž úplně jednoduše jde udělat odjakživa.

Karel Straka

3. 12. 2019, 17:39

To je teda hit. Když zapnu letadlo, můžu přeci hned zase zapnout samotné BT.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat