Xiaomi by mohlo pracovat na mini displeji pro smartphone

Xiaomi by mohlo pracovat na mini displeji pro smartphone
2019-11-23T19:30:59+02:00
• 23. 11. 2019
2

V současné chvíli existuje několik možností, jak začlenit druhý displej do zařízení. Většina výrobců se soustředí na přidání druhého stejného displeje. Ovšem společnost Xiaomi zřejmě půjde jinou cestou, minimálně tedy podle zveřejněného patentu. 

Xiaomi si nechalo patentovat mini displej

Podle patentu se zdá, že právě čínský výrobce si pohrává se zcela novou myšlenkou. Xiaomi by zřejmě jednoho dne rádo nabídlo zařízení se dvěma displeji – jeden displej na každé straně telefonu. V tomto případě by však displej nebyl využit jako v případě Huawei Mate X a podobně. Místo toho by šlo o mnohem menší sekundární displej, který má stejnou velikost jako čtveřice fotoaparátů na zadní straně telefonu.

Patent ukazuje, že displej umístěn na druhé straně telefonu, vedle fotoaparátů, bude umět zobrazovat hlavně ID volajícího a veškeré upozornění. Tento displej by však byl aktivován pouze v případě, že byste měli přední displej umístěn čelem ke stolu. Dále by mini displej nabízel prvky pro ovládání hudby a podobně. 

Na přiloženém snímku si můžete všimnout, že zařízení má prakticky bezrámečkový přední panel. Navíc se zde nenachází žádný rušivý element typu výřezu a podobně. Nenachází se zde ani žádný přední fotoaparát, což naznačuje, že by mohl být přítomný vysouvací fotoaparát. Zadní fotoaparát by zřejmě k těmto účelům nebyl používán, jen přeci je displej velice malý. Bohužel nemáme informace o tom, zda se jedná pouze o patent či na zařízení Xiaomi skutečně pracuje. 

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 23. 11. 2019, 21:16

Zbytečnost, nejlepší řešení bylo, je a bude od LG.

Milan Brabenec

24. 11. 2019, 10:24

A to je ?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat