Dotekomanie.cz

Tmavý vzhled pro WhatsApp se blíží [aktualizováno]

WhatsApp

Aktualizováno 14. 11.

Po měsíci zde máme další náznak, že se blíží finální nasazení tmavého vzhledu u aplikace WhatsApp. Sice se již nějakou dobu testuje, ale stále byl tento design ve vývoji. Nová aktualizace stabilní verze již disponuje tmavou načítací obrazovkou a dokonce je k dispozici tmavá tapeta. Sice se jedná o drobné náznaky, ale vypadá to, že bychom se mohli dočkat ještě tento rok.

Kromě toho nová verze přináší nové grafické zpracování majitele služby, tedy Facebooku, který o sobě nechává znát například v nastavení aplikace nebo načítací obrazovce.

Aktualizováno 7. 10.

Ani po několika měsících není aplikace WhatsApp k dispozici v tmavém vzhledu. První náznaky se objevily v březnu. Nyní jsme se dočkali menšího pokroku v rámci vývoj. WhatsApp bude podporovat nastavení vzhledu u Androidu 10. Pokud budete mít mobil nastavený na tmavý režim, aplikace jej automaticky nastaví také. Bude ale možné změnit tuto volbu a manuálně zvolit světlý nebo tmavý vhled.

Kromě to jsme se dočkali i změny tmavého prostředí. Zatímco minulá ukázka byla v tmavě šedé barvě, nyní se ukazuje, že prostředí aplikace bude v tmavé modré barvě. Mimo to se také ukazuje, že se pracuje na samo destruktivních zprávách. Došlo na rozšíření časového limitu.

Původní článek 26. 3

Mnoho aplikací nyní zavádí tmavý režim a další na něm pracují. Mezi takové se brzy zařadí i WhatsApp, jak se nyní ukazuje.

WhatsApp v tmavém

Populární komunikační služba WhatsApp zřejmě ještě letos získá nový tmavý režim, jak se ukazuje díky webu WAbetainfo. Redaktorům a expertům tohoto webu se podařilo zjistit, že beta verze aplikace obsahuje náznaky tmavého režimu a podařilo se jim ho aktivovat. Bohužel se ukazuje, že nový vzhled je v tuto chvíli připraven jen pro nastavení aplikace jako takové.

WhatsApp testuje hledání obrázků a webový prohlížeč v aplikaci

Zřejmě nějakou dobu potrvá, než bude k dispozici potřebný kód pro zbytek aplikace, ale díky tomu máme aspoň přibližnou představu, v jakých odstínech bude verze pro Android. Není jasné, kdy se podobná novinka začne objevovat i u iOS verze.

V tuto chvíli není k dispozici nový tmavý režim aplikace WhatsApp ani v rámci beta programu. Není k dispozici jakýkoliv přepínač, což je pochopitelné, když jen malá část je připravena. Můžeme očekávat, že v horizontu několika týdnů nebo měsíců bude nový vzhled k dispozici pro beta testery.

Zdroje: androidpolice.com, xda-developers.com, androidpolice.com

Exit mobile version