Spotify Kids je nová aplikace pro děti

Spotify Kids je nová aplikace pro děti
2019-10-30T15:00:43+02:00
• 30. 10. 2019

Dát dítěti jen tak mobilní telefon vůbec není rozumné. Naskýtá se mnoho nebezpečí, a to nejen z pohledu soukromí. Samozřejmě by měl každý rodič vzít do svých rukou zodpovědnost a vzdělávat dítě, co se používání smartphonu týče. Mobil jako takový se ale stává součástí běžného života již od útlého věku, takže kontrola obsahu je na místě. Ne vše je určeno pro všechny věkové kategorie. Na tuto problematiku se podívala i společnost Spotify, která se rozhodla vytvořit dedikovanou aplikaci Spotify Kids pro nejmenší.

Spotify Kids

V první řadě je nutné upozornit, že aplikace jako taková je dostupná jen pro majitele rodinného předplatného. Dítě si ji nemůže stáhnout, respektive ji používat bez nadřazeného rodinného účtu. Spotify designovalo aplikaci pro děti od tří let, přičemž disponuje zcela novým prostředím, které je bližší mladšímu posluchačstvu.

Spotify Kids je zcela nová aplikace pro Android i iOS. Na vývoji se podíleli i organizace a experti v oblasti výchovy. Je tedy jasné, že samotný obsah je značně omezen, aby nedocházelo k narušení běžné výchovy. Pro ty nejmladší je obsah absolutně osekán a jsou dostupný obsah od společností jako Nickelodeon, Disney, Discovery Kids, Universal Pictures, a několik dalších.

Co se týče seznamů písniček, jsou vybírány expertním týmem. Do jisté míry se vše dá brát jako dobré snažení pro samotnou společnost, ale zároveň se jedná i o marketingový plán. Když naučíte nějakou službu používat děti, jakou nakonec budou používat v dospělosti? Samozřejmě je to druhý pohled na věc. Spotify navíc zaplňuje mezeru na současném trhu se streamovacími hudebními službami. Konkurence nic podobného na této úrovni nenabízí.

V tuto chvíli je Spotify Kids ve fázi beta a dostupnost je omezena pouze na Irsko. Společnost uvádí, že se chtějí učit od uživatelů, jak budou novinku používat. Na základě nasbíraných dat následně provedou úpravy a vylepší aplikaci. Zároveň se plánuje v dohledné době vypuštění do celého světa. Kdy se tak stane, není známo, ale mělo by to být do několika měsíců.

logo-app Spotify Kids Spotify Ltd. NEZNÁMÁ ANDROID logo-app Spotify Kids Spotify Ltd. zdarma iOS

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat