Dotekomanie.cz

Samsung mění plán aktualizací pro smartphony a tablety [aktualizováno]

aktualizace

Aktualizováno 8. 10.

Samsung aktualizoval seznam zařízení, která dostávají bezpečnostní aktualizace. Společnost rozděluje mobily a tablety do tří kategorií. Nejvyšší zahrnuje pravidelné měsíční aktualizace, následuje seznam čtvrtletních a pak je zde poslední kategorie, kam míří nepravidelné aktualizace.

Do nejvyšší kategorie nově míří Galaxy Fold, Galaxy A50 a Galaxy Xcover 4s. Do čtvrtletních aktualizací míří Galaxy A20s, Galaxy Tab A 8 a Galaxy Tab Active Pro. Galaxy Tab A 2017 a Galaxy Xcover 4 se nově nachází v poslední sekci s nepravidelnými aktualizacemi.

Došlo také na odebrání Galaxy A5 (2016), Galaxy A3 (2016), Galaxy Tab S2 L Refresh a Galaxy Tab S2 S Refresh. U těchto modelů již není přislíbena jakákoliv aktualizace systému.

Původní článek 1. 4.

Aktualizace smartphonů na nejnovější systém je stále velkým problémem. Výrobci neustále vydávají novější zařízení, ale co se týče jejich aktualizací, mnohdy nejsou tak aktivní. Samsung se k celé problematice staví již otevřeněji, aspoň co se týče bezpečnostních záplat. Nyní aktualizoval seznam zařízení, které budou dostávat aktualizace v určitých intervalech.

Google se již nechce chlubit fragmentací Androidu [komentář]

Samsung a bezpečnostní aktualizace

Majitelé modelů Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge (recenze) měli přislíbené bezpečnostní aktualizace každý měsíc, byť ne všechny vždy obsahovaly každou záplatu, jak se nedávno prokázalo. Nyní ale tyto smartphony byly degradovány a nově Samsung slibuje dodání bezpečnostních záplat každé čtvrtletí.

Do pravidelných měsíčních aktualizací se dostávají aktuální novinky Galaxy S10 (recenze), Galaxy S10+ a Galaxy S10e (recenze), což je celkem pochopitelné. Z aktuálních změn se dá vyčíst nebo naznačit, že pravidelné aktualizace jsou dostupné pro některé smartphony přibližně tři roky, následně nedojde jen k ukončení, spíše k větším prodlevám. Ani po delší době nemusí být modely zcela vyřazeny. Je zde totiž třetí kategorie, která neuvádí, kdy jsou garantovány záplaty, jen že budou.

V tuto chvíli se tak můžou těšit na pravidelné měsíční aktualizace následující zařízení:

Čtvrtletní aktualizace jsou pro tato zařízení:

Do třetí kategorie, kde není určen časový rámec, zapadají tyto mobily a tablety:

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Exit mobile version