Google Mapy – první náznaky tmavého vzhledu aktualizováno

Google Mapy – první náznaky tmavého vzhledu [aktualizováno]
2019-10-09T14:10:27+02:00
• 9. 10. 2019
2

Aktualizováno 9. 10.

Před měsícem Google zveřejnil podobu, jak bude aplikace Google Mapy vypadat v tmavém režimu. Od té doby se ale neobjevil jakýkoliv náznak příprav, ani v rámci beta testování. To se dnešním dnem mění, jelikož ukázaly náznaky příprav tmavého vzhledu aplikace.

Jak je vidno, práce jsou teprve na začátku, respektive se dostala mezi testery verze, která obsahuje jen malé části tmavého vzhledu. Můžeme jen odhadovat, že bude trvat minimálně měsíc, než se objeví použitelná verze.

logo-app Mapy Google Inc. Zdarma ANDROID

Aktualizováno 3. 9. 2019

Před rokem jsme se dočkali tmavého režimu navigace v aplikaci Google Mapy. Sice tento vzhled byl dostupný v nočním režimu, ale nyní už můžete provést manuální přepnutí. Nyní ale Google ukázal v rámci představení Androidu 10 ve stabilní verzi, jak bude vypadat kompletně celá aplikace Google Mapy v tmavém vzhledu. Bohužel nevíme, kdy se dočkáme aktualizace s touto novinkou.

Původní článek 31. 10. 2018

Za poslední dobu si lze všimnout, že Google nabízí ve svých aplikacích tmavý režim. Za zmínku stojí Zprávy pro Android, Youtube nebo Zprávy Google, Dohledné době by se podobná novinka měla objevit v aplikaci na volání, ale ta není dostupná pro všechny smartphony. Mezi další nováčky s možností nastavení tmavého režimu bude aplikace Google Mapy, ale ne tak úplně.

Navigace v tmavém

Pokud jste již používali navigaci v aplikaci Google Mapy, mohli jste si všimnout, že se automaticky přepne do tmavého režimu, pokud je noc nebo projíždíte tunelem. Do této chvíle jste nemohli zobrazení ovlivnit, ale v současné verzi se nachází novinka v nastavení, která vám toto umožňuje.

 

Konkrétně si můžete v Nastavení navigace vybrat ze tří možností. V první řadě je zde samozřejmě automatický režim. Dále lze zvolit jen světlý, ale v novic bude spíše na obtíž, nebo tmavý. Ten lze poměrně dobře používat i za dne. Je tedy na vás, co si vyberete.

Bohužel se novinka týká jen navigace, samotná aplikace zůstává v bílém provedení a není zde možnost přepnutí. I tak se jedná ale o zajímavou možnost. Uvítali byste, pokud by byla celá aplikace v tmavém režimu?

APK ke stažení – instalujete na vlastní riziko (verze 10.2.1)

Zdroje: androidpolice.com, 9to5google.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Kateřina Makrálová

5. 11. 2018, 11:18

Ano, je příjemné mít i aplikaci ztmavenou. Jako offline variantu ke Google Maps používám Mapfactor Navigator a ten se při nočním módu ztmaví celý, jak navigace, tak i celá aplikace – menu atd.

Ota Navrátil

31. 10. 2018, 9:34

Ano. Materiál design 2 urputně bílou svítí. Podbarvení bylo příjemné a napomáhalo orientaci.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat